Stek Woon & Lifestyle Magazine
opberg tips keuken

Recepten in trendy herfstkleuren

Ben je helemaal fan van een mooi aangeklede tafel? Herfstkleuren zijn prachtig om je keuken en tafel helemaal in stijl te brengen. Mix en match goudkleurig bestek met zwarte borden bijvoorbeeld. En om het helemaal af te maken serveer je er een drankje bij in bijpassende kleur. Zoals bijvoorbeeld dit recept van klassieke Gluhwein. Of een mooi gerechtje in aubergine tinten. We geven je 3 tips om je tafel aan te kleden.

#1 Klassieke Gluhwein

Voor de koudere dagen is een glaasje Gluhwein een populair drankje. En laat het wat herfstkleuren betreft ook nog eens mooi passen in de nieuwste tafeltrends. Een klassieke Gluhwein maken eigenlijk vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt is rode wijn, een sinaasappel, kaneel, steranijs en kruidnagel. Zelf maken is zoals zoveel eten en drinken natuurlijk veel lekkerder dan kant-en-klaar kopen.

Gluhwein herfstkleuren

Zo maak je het:
Je wast 1 sinaasappel en snijd deze in partjes. Steek vervolgens de kruidnagelen (6) in de schil van de sinaasappel. Die haal je er straks weer uit. Doe 1 fles rode wijn, 2 eetlepels suiker, 3 stuks steranijs en 2 kaneelstokjes samen met de sinaasappel in een pan. Verwarm het geheel op een laag vuurtje. Goed roeren en niet laten koken! Pak je mooiste glazen uit de kast en schenk de Gluhwein erin. Maak het af met een klein schijfje sinaasappel voor wat meer kleur op tafel.

herfstkleuren keuken

#2 Groen groen groen

Wat combineert er nu beter met het mooie paars van Gluhwein en bijvoorbeeld aubergine als groen? Eigenlijk passen alle tinten groen goed bij herfstkleuren. Ook mintgroen. Een frisse kleur die elke keuken vrolijk maakt, ook in de donkere dagen. Ook donkergroene tinten en vooral veel natuurlijk groen horen bij een mooi aangeklede tafel.

Kerstversieringen voor op tafel | Stek Magazine

#3 Puur natuur

Buiten naar binnen halen is de basis van de huidige trendy woonstijl. Ook voor een mooi aangeklede tafel ga je gewoon de natuur in. Een aantal mooie dennenappels, kastanjes en takjes. Zo geef je een mooi natuurlijk tintje aan je tafelstyling. Tip: laat een paar grote bladeren drogen in een boek. Als ze helemaal uitgedroogd zijn kun je ze met een busje spuitverf goud maken. Een simpele do-it-yourself met een groots effect!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.