Stek Woon & Lifestyle Magazine
Houten keuken | Stek Magazine

Gezond wonen begint in de keuken

Goede voornemens kun je op elk moment van het jaar starten. Gezond wonen en leven is gewoon belangrijk. En gelukkig is het alles behalve moeilijk. We geven je 3 tips voor gezond wonen en leven die eenvoudig toe te passen zijn.

Gezond wonen superfoodstore.nl

#1 Gezond wonen begint in de keuken

Op het gebied van wonen en interieur vinden we het steeds belangrijker dat we weten waar een product, meubel of vloer geproduceerd is. Dat is natuurlijk helemaal belangrijk als het gaat om wat je eet. Tenslotte willen we ons allemaal fit voelen. En daar hoef je niet mega voor te sporten. Maak gewoon een sport van gezond eten! Kijk eens in de je omgeving naar de streekproducten die gemaakt worden of koop op een biologische markt. Bestellen kan natuurlijk ook. Neem eens een kijkje bij Superfoodstore.nl Je vindt daar tal van producten en supplementen die geen onnodige toevoegingen bevatten. Zo start je vandaag nog met gezond wonen en eten.

Gezond wonen superfoodstore.nl

#2 Je eigen moestuin(tje)

Nog slimmer dan biologische groentes kopen is natuurlijk je eigen moestuintje beginnen. Heb je geen mega stuk grond over? Geen probleem! Begin klein. Bijvoorbeeld op de vensterbank. Je kan hier vrij eenvoudig al pepers kweken. Zo voeg je lekker wat pit toe aan je eten. Ook een uitgebreid kruidentuintje is simpel te realiseren in je eigen keuken. Je kunt er de leukste mini-kasjes voor aanschaffen. De kruiden kun je als aanvulling gebruiken in een eigengemaakt soepje of als oppepper in een gezonde smoothie. Grootste voordeel? Je hebt het altijd binnen handbereik! Heb je buiten wat ruimte voor een moestuin? Denk dan eens aan een vierkante meter moestuin. En laat lekker wroeten in de aarde in de frisse buitenlucht ook nog eens heel positief zijn voor je gezondheid! Zo wordt gezond wonen nog leuker!

Gezond wonen superfoodstore.nl

#3 Lekker luchtig

Eigenlijk staat het al beschreven in tip 2: buitenlucht is gezond! Daar kun je in je woning rekening mee houden door bijvoorbeeld goed te ventileren. Maar ook door je binnen- en buitenruimte met elkaar te verbinden. Met een overkapping zit je veel vaker en eerder buiten. Heb je die mogelijkheid niet? Denk dan aan flink wat groen in huis. Tenslotte zijn planten ook super gezond. De natuur heeft niet alleen een positief effect op je humeur maar planten werken ook lucht-zuiverend! Zo zie je dat je met een paar kleine tips toch een grote stap kan zetten naar gezond wonen en leven!

Reageer