Stek Woon & Lifestyle Magazine

Waarom een waterontharder goed voor het milieu is

Het drinkwater in ons land lijkt gezond en schoon te zijn. De nadruk ligt hierbij op het woordje ‘lijkt’, aangezien uit tal van onderzoeken blijkt dat ons drinkwater niet al te schoon is. Het is mede daardoor erg belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Drink je met enige regelmaat vervuild water? Dan is dit van grote invloed op je algehele gezondheid. Ook smaakt vervuild water alles behalve lekker, waardoor het aan te raden is om een waterontharder te gebruiken. Met bijvoorbeeld onthardingszout valt het water een stuk lekkerder uit. Bovendien is het om meerdere redenen goed voor het milieu om een waterontharder te gebruiken.

Waterontharder laten plaatsen voor drinkwater

Je kunt het water gewoon uit de kraan drinken

Maak je gebruik van een waterontharder? Dan worden veel kalkdeeltjes uit het water gefilterd, waardoor het water een heel stuk schoner is/wordt. Dat betekent dat je het water gewoon uit de kraan kunt (blijven) drinken.

Dit is fijn voor je, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Zolang je het water uit de kraan kunt drinken, hoef je geen plastic flessen water te kopen. Dit betekent dat er minder flessen geproduceerd hoeven te worden én dat er minder plastic in de natuur terechtkomt. Indien niemand de flessen water meer zou kopen, zou dit uiterst goed voor het milieu zijn.

Waterontharder of onthardingszout kopen

Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Gebruik je strooizout in je tuin? Dan voorkom je dat je ten val komt, waardoor je een potentiële blessure voorkomt. Gebruik je thuis een waterontharder? Dan voorkom je dat de huishoudelijke apparaten snel beschadigd raken. 

Met andere woorden: door een waterontharder te gebruiken, gaan je huishoudelijke apparaten langer mee. Dát betekent dat je minder vaak bijvoorbeeld je waterkoker of koffiemachine hoeft te vervangen. En dat betekent dat er dus minder van deze huishoudelijke apparaten geproduceerd hoeven te worden. Dát is uiteraard ook erg goed voor het milieu.

Waterontharder kopen als je strooizout gebruikt
d

Niet schadelijk voor het milieu

Gebruik je bijvoorbeeld onthardingszout thuis om het water te ontharden en daarmee te zuiveren? Dan is dit absoluut niet schadelijk voor het milieu. Zoals bovengenoemde voordelen laten blijken, is het juist goed voor het milieu. Vandaar ook dat je met bijvoorbeeld onthardingszout van een win-win situatie geniet.

Aan de ene kant richt je geen schade aan het milieu aan. Aan de andere kant geniet je van schoner drinkwater, waardoor het water een stuk lekkerder smaakt. Ook krijg je minder vervuilde deeltjes binnen, waardoor je een stuk gezonder kunt leven. Wist je dat kalk bijvoorbeeld van negatieve invloed op je gezondheid is? Door consequent een waterontharder thuis te gebruiken, voorkom je dat je teveel kalkdeeltjes binnen krijgt. Dit komt dus zowel jou als het milieu ten goede. Wat wil je nog meer?

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.