Stek Woon & Lifestyle Magazine

Persoonlijke foto’s in huis

Ik breng heel wat uurtjes scrollend door op Instagram, kijkend naar de mooiste huizen. Heerlijk om inspiratie op te doen en om binnen te kijken bij een ander. Maar pas viel mij opeens iets op. In de meeste huizen die te zien zijn op Instagram zie ik geen persoonlijke foto’s in huis. Voor mij was dit best wel een eyeopener, want ik kan mij geen huis zonder persoonlijke foto’s voorstellen. Juist de foto’s vertellen een verhaal over de mensen die er wonen. Foto’s maken een huis bijzonder en uniek. Een meubelstuk of accessoire kan altijd wel door iemand worden gekopieerd, maar bij een foto kan dat natuurlijk niet.

En denk bij een persoonlijke foto in huis nou niet meteen aan een foto op canvas. Dit zagen we tot een aantal jaar geleden erg veel, maar de laatste jaren zijn er zoveel andere achtergronden om je foto op af te laten drukken bij gekomen. Elk materiaal heeft weer zijn unieke eigenschappen, dus voor welke afdrukwijze jij kiest is aan jou. Behang, hout, aluminium, mogelijkheden genoeg. Heb je geen idee wat voor soort foto je wilt laten afdrukken? Ik laat je een aantal opties zien.

Trouwfoto

In ons eigen huis hangt een ixxi met een trouwfoto van ons. Wij zijn 1,5 jaar geleden getrouwd op Cyprus en wilden graag een blijvende herinnering aan deze dag. Maar een traditionele foto in huis zagen wij niet zitten. Door de foto op ixxi af te drukken heeft de foto een moderne uitstraling gekregen. De muur is in de tussentijd al een paar keer van kleur veranderd en het grappige is dat de ixxi van kleur mee verandert. Toen de muur nog geel was, stond de zon in the picture. Nu wij een groene muur hebben komen de palmboom en het groen juist scherper uit.

Ixxi met trouwfoto

 

Het grappige is dat bezoek bijna altijd wel een opmerking maakt over de foto. En ik hoef maar naar de foto te kijken en meteen verschijnt er een brede glimlach op mijn gezicht, want natuurlijk denk ik dan altijd even terug aan DE dag. En dat is de belangrijkste reden voor persoonlijke foto’s in huis, het brengt herinneringen en emoties bij je naar boven. Een foto brengt echt een stukje persoonlijkheid in huis, waardoor jouw huis nog meer een thuis wordt.

Gezin

Als je een mooie foto van jouw gezin hebt laten maken dan is er natuurlijk niks leuker dan deze aan iedereen te showen. En hoe kan dat beter dan deze op groot formaat te laten afdrukken. Neem deze prachtige foto van Jet en haar gezin. Jet heeft de foto in zwart-wit laten afdrukken, wat perfect matcht met haar inrichting. De foto trekt de aandacht dankzij het formaat, maar brengt toch rust dankzij de rustige kleurtinten.

Grote zwart wit foto van familie aan de muur

Collage

Ik kan mij voorstellen dat je zoveel mooie gezinsfoto’s hebt dat je niet kan kiezen welke foto je wilt laten afdrukken. Het leuke is dat je helemaal niet hoeft te kiezen! Doe net als Ellen en kies voor een collage van je mooiste foto’s en herinneringen. Bijkomend voordeel is dat het dan ook makkelijk is om af en toe van foto’s af te wisselen. Je hoeft niet heel de collage te vervangen, maar kiest er gewoon een paar foto’s uit die je vervangt voor je nieuwste familiefoto’s.

Collega aan de muur van foto's van familie

Familieleden

Een foto van een dierbaar familielid in huis kan natuurlijk ook. Niks mooier dan een dierbare zo een plekje te geven in huis. Rowena pakte het grootst aan en koos er voor om een foto van haar oma af te laten drukken op behang. Doordat de foto in zwart-wit is afgedrukt oogt het geheel, ondanks de grootte, toch rustig. En de beschadigingen in de foto zorgen voor een extra gaaf effect!

Ook Petra ging voor een zwart-wit foto van een familielid in huis. Haar vader kreeg een speciaal plekje in huis. De nostalgie straalt van de foto af. Petra heeft het slim aangepakt door de foto los te plaatsen. De foto staat dan ook regelmatig op een andere plek in huis. Eén ding is zeker, de foto staat altijd in de woonkamer, zodat de foto wel de aandacht krijgt die hij verdient.

Foto afdrukken in zwart wit

 

Zoals jullie hebben kunnen zien zijn er genoeg mogelijkheden om persoonlijke foto’s aan jouw interieur toe te voegen. Ook als je geen partner, kinderen of familieleden hebt waarvan je een foto in huis wilt dan zijn er nog genoeg mogelijkheden. Wat dacht je van een foto van je hond, kat of goudvis? Dus ga je persoonlijke foto maar vast laten afdrukken, ik wil binnenkort geen huis op instagram meer zien zonder persoonlijke foto’s : )

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.