Stek Woon & Lifestyle Magazine

Perfecte balans tussen oud en nieuw

Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs die perfect in balans zijn. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor Stek Magazine koos hij vijf projecten waar hij trots op is. Allemaal totaal verschillend, maar duidelijk van zijn hand. Stijlvol en rustig. Remy licht ze toe. De eerste is een prachtige Rietveld bungalow in Baambrugge. De tweede is een benedenwoning aan de singel. Zijn derde keuze is een penthouse in Amsterdam.

Toelichting appartement

In dit artikel licht hij een prachtig appartement toe gelegen aan de Vecht. Het voormalige jongensinternaat werd een hedendaags en comfortabel interieur. Een perfecte balans tussen oud en nieuw.

Balans tussen oud en nieuw in ontwerp van Remy Meijers

Balans interieurs Remy Meijers

“In dit appartement hebben we de oude sfeer behouden, maar wel in combinatie met veel wit en nieuwe elementen.”

Balans tussen oud en nieuw

Ook panden uit een ver verleden vragen om een hedendaags en comfortabel interieur. Maar om de historische uitstraling overeind te houden, mogen nieuwe elementen de oorspronkelijke sfeer niet in de weg staan. Het interieurontwerp in dit voormalige woonhuis en jongensinternaat uit 1710 was voor Remy Meijers dan ook een echte uitdaging. Om het verouderde interieur een nieuw gezicht te geven, waren een aantal drastische ingrepen nodig. De oorspronkelijke entree is verwijderd en een roestvrijstalen kookeiland vormt nu het hart van de woning. De oorspronkelijke bouwstijl het landhuis is overal doorgetrokken, zelfs in kastenwanden en deuren. Met de ingetogen gietvloer is het traditionele karakter van de ruimte doorbroken. Een perfecte balans tussen oud en nieuw.

Fotografie: René Gonkel

2 reacties

  • Goedenavond,
    Ik heb een hele rare vraag. Op de foto van de afzuigkap is de bovenkant (plafond) niet te zien. Is dit een recirculatiekap. Bij ons is een kap geplaatst (Siemens) met tegen het plafond nog eens een afschuwelijk filter. Dit schijnt nodig te zijn. Deze filter zie ik nooit op plaatjes, reclames en zeker niet op foto’s van mijn favoriet Rémy Meijers Hoe zit het

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.