Stek Woon & Lifestyle Magazine
Patricia Urquiola ontwerpt pannencollectie voor Alessi | Stek Magazine | Keuken design

Patricia Urquiola ontwerpt pannencollectie

Kan jouw keuken wel een design touch gebruiken? Dan hebben we goed nieuws! Alessi heeft de handen ineen geslagen met Patricia Urquiola. Samen met deze bekende designer heeft Alessi een potten- en pannencollectie ontwikkeld met een veelzijdige culturele achtergrond genaamd Edo. De collectie bestaat uit 16 stuks waaronder diverse maten koeken- en steelpannen, een wok- en grillpan en een kan om melk in te koken.

Patricia Urquiola ontwerpt pannencollectie voor Alessi | Stek Magazine | Keuken design

Een mix van culturen

De designer heeft Baskische roots en een fascinatie voor de Japanse samenleving en de Latijnse taal. Edo komt dan ook van edere, het Latijnse werkwoord voor eten, maar Edo is ook de oorspronkelijke naam van Tokyo, de Japanse hoofdstad die Urquiola nauw aan het hart ligt.

This project is my response to the changes I observe in society, to the multiplication of fantastic exchanges between different cultures.

Patricia Urquiola ontwerpt pannencollectie voor Alessi | Stek Magazine | Keuken design

Pannencollectie Patricia Urquiola

De collectie bestaat uit 16 stuks, verschillend in materiaal, grootte en gebruik. Edo is uitzonderlijk in zijn details. Zo hebben de pannen subtiele rondingen, een lichte fonkeling en lijken de handvaten handgemaakt wat ze een buitengewoon uiterlijk geven.

De gepolijste handvaten zijn verder net strikken en geven het lichaam van de pan een sierlijke touch. De deksels van de pannen met hun concave vorm zijn een speelse knipoog naar de iconische Baskische berets.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.