Stek Woon & Lifestyle Magazine

Nieuwbouw in jaren ’30 stijl

Niets leuker dan een kijkje nemen in andere huizen. Vind je het ook leuk om foto’s van jouw huis of tuin te delen en daar iets over te vertellen? Kijk dan voor meer informatie onderaan deze pagina. Vandaag geeft Jannette ons een kijkje in haar droomhuis: nieuwbouw in  jaren ’30 stijl.

Nieuwbouw in jaren '30 stijl | Scandinavisch, vintage en industrieel

Huis en interieur van Jannette

Soort huis: vrijstaand
Soort bouw: nieuwbouw
Woonoppervlak: 150 – 250 m²
Aantal kamers: 7
Woonstijl: Modern, Scandinavisch en industrieel
Instagram: @puurenprachtig

Van kavel tot droomhuis

Jannette woont met haar gezin sinds april van dit jaar in een nieuwbouwhuis. “Wij hebben de keuze gemaakt om uiteindelijk voor een nieuwbouwhuis te gaan”, vertelt Jannette. “Naar bestaande bouw hebben wij ook gekeken maar konden ons droomhuis niet vinden. En als we al een geschikt huis op het oog hadden dan moesten we zoveel investeren dat we uiteindelijk de mogelijkheden voor nieuwbouw zijn gaan bekijken. We zijn uitgekomen op een project in Lelystad wat ligt op een golf resort met veel eigen grond en veel natuur om ons heen.”

Nieuwbouw in jaren ’30 stijl

Het resultaat is een vrijstaande woning met een groot stuk grond. “Nieuwbouw in een jaren ’30 jasje en vrijstaand, sprak ons enorm aan”, vertelt Jannette verder. “Veel grond om ons heen voor de kinderen en in dit project was zoveel mogelijk dat je het huis helemaal kon aanpassen naar eigen wensen. Dat hebben wij dan ook gedaan. Vanuit de basis zijn we gaan uitbreiden. De woning groter gemaakt, voor extra ramen gekozen en ramen tot aan de grond voor extra veel licht. Doordat onze woning in de tweede fase werd gebouwd hebben we door veel op het project aanwezig te zijn, ook wel wat af kunnen kijken wat straatgenoten deden zodat wij onze tekeningen nog konden aanpassen.”

Van inspiratie tot moodboard

“Inspiratie hebben we veel opgedaan op Pinterest en Instagram. Hier hebben we moodboards van gemaakt en proberen nu door de tijd heen onze wensen te realiseren. We houden van diverse stijlen en door dit te mixen hebben we een leuk interieur gecreëerd. De keuken is modern met een vleugje industrieel en Scandinavisch.

Nieuwbouw in jaren '30 stijl | Scandinavisch, vintage en industrieel Nieuwbouw in jaren '30 stijl | Scandinavisch, vintage en industrieel Nieuwbouw in jaren '30 stijl | Scandinavisch, vintage en industrieel

De meubels zijn grotendeels van eiken met een vintage styling in combinatie met industrieel en Scandinavisch. We houden van planten en deze zullen ook meer en meer terug te vinden zijn in ons interieur.

Nieuwbouw in jaren '30 stijl | Scandinavisch, vintage en industrieel

De woning is af. De tuin is in de basis klaar zodat we heerlijk kunnen wonen. En in de komende jaren gaan we genieten en stylen en wensen die er nog zijn voor het huis proberen uit te voeren. Een woonwens is nog bijvoorbeeld, de tweede etage waar wij zelf slapen. Daar is ook een wasruimte gemaakt. De ruimte is groot en open en de voorbereidingen voor een badkamer zijn aanwezig. Onze droom is dat er nog een tweede badkamer wordt gemaakt in een loftstijl: open en licht met glas en staal.”

Nieuwbouw in jaren '30 stijl | Scandinavisch, vintage en industrieel

Dank je wel Jannette voor het delen van jouw foto’s en het kijkje in jouw mooie huis!

Deel ook jouw mooiste stek

Heb jij ook een mooi huis waar je heel trots op bent? We zijn heel benieuwd naar jouw stijl! Heb je bijvoorbeeld een prachtig ingerichte woonkamer, een droomtuin, een beauty van een slaapkamer of net een nieuwe badkamer? Dan vinden we het heel erg leuk als je ons een kijkje geeft in jouw huis. Upload jouw foto’s, deel het met ons en maak jouw eigen binnenkijker of buitenkijker. Doe je mee?

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.