Stek Woon & Lifestyle Magazine

Binnenkijken: kleuren woonkamer van grijs naar groen!

Niets leuker dan een kijkje nemen in andere huizen. Vind je het ook leuk om foto’s van jouw huis of tuin te delen en daar iets over te vertellen? Kijk dan voor meer informatie onderaan deze pagina. Vandaag geeft Michelle ons een kijkje in haar huis. Ga je mee naar binnen?

Binnenkijken eengezinswoning

Huis en interieur van Michelle

Soort huis: rijtjeswoning
Soort bouw: bestaande bouw
Woonoppervlak: 75 – 100 m²
Aantal kamers: 4
Woonstijl: Scandinavisch en industrieel
Instagram: @huusvantruus

Kleuren woonkamer veranderen | Van grijs naar groen

Groene kleuren woonkamer

Alles opgeknapt

Michelle (29) en Remco (30) wonen samen met hun twee zonen Jayden (6) en Brodi (2) in een heerlijk rijtjeshuis in Harderwijk. Hun twee katten maken het gezin compleet en lopen vrolijk in en uit. Ze kochten hun huis in 2010. “We kregen een tip van een bekende dat er een schattige eengezinswoning vrij kwam in de verkoop”, vertelt Michelle. “Toen wij het huis kochten, moest er veel aan gebeuren. De keuken die er in zat was bijvoorbeeld nog van 1963: het bouwjaar van het huis. Die hebben wij vervangen door een hoogglans witte keuken. We hebben ook gelijk de muur tussen de woonkamer en keuken er deels uitgehaald voor meer lichtinval en gevoel van ruimte. Alle muren en vloeren boven en beneden zijn opnieuw gedaan. En ook het toilet is aangepakt.”

Kleuren woonkamer: Van grijs naar warm groen

Nieuwe kleuren woonkamer

Michelle laat op Instagram heel veel mooie foto’s zien van haar huis. Op Instagram heeft ze de leuke naam ‘huusvantruus’ gekozen. “Mijn man noemt mij vaak Truus”, lacht Michelle. “En als ik over ons huis praat zeg ik vaak ‘mijn’ huis. Dus toen ik op Instagram begon dacht ik meteen aan ‘huusvantruus’. Met een knipoog naar mijn man.” Inmiddels heeft Michelle meer dan 10.000 volgers. Een leuk account om te volgen en te zien wat er zo al verandert! Zo verfde Michelle onlangs haar grijze muren in de kleur groen. “Ik heb voor groen gekozen omdat ik wat meer pit in huis wilde”, vertelt Michelle. “En wat knusheid voor de winter. De kleur die op de muur zit is conglomeraat van Histor. Een huis moet voor ons warmte en gezelligheid uitstralen.”

Kleuren woonkamer groen Kleuren woonkamer

Wensenlijstje

Michelle’s favoriete plek in huis is de eettafel. “Ik kan er heerlijk zitten om te werken”, zegt Michelle. “Ook eten we hier altijd samen en nemen wij gezellig de dag door met elkaar. Ook spelletjes of lekker lang natafelen doen we hier. Het is voor ons echt het hart van het huis.” We zijn benieuwd wat Michelle nog wil veranderen in het huis. “Ik zou graag de zolder en badkamer willen verbouwen. Na alles wat we al aangepakt hebben, staat dat nog steeds op onze wishlist. Van de zolder zou ik dan de slaapkamer willen maken voor onze oudste zoon. Dan kan zijn broertje naar zijn ‘oude’ kamer en kunnen we van de kleinste slaapkamer een badkamer maken. De badkamer die wij nu hebben is namelijk maar 2 vierkante meter. Dus iets meer ruimte en luxe zou lekker zijn!” Grootste woondroom? “Een heerlijke woonboerderij”, zegt Michelle. “Waar de kinderen alle ruimte hebben om te spelen en ik naar hartelust kan stylen en inrichten.”

Vintage kast slaapkamer

Lichtgrijze kleuren slaapkamer

Dank je wel Michelle voor het delen van jouw foto’s en het kijkje in jouw mooie huis!

Deel ook jouw mooiste stek

Heb jij ook een mooi huis waar je heel trots op bent? We zijn heel benieuwd naar jouw stijl! Heb je bijvoorbeeld een prachtig ingerichte woonkamer, een droomtuin, een beauty van een slaapkamer of net een nieuwe badkamer? Dan vinden we het heel erg leuk als je ons een kijkje geeft in jouw huis. Upload jouw foto’s, deel het met ons en maak jouw eigen binnenkijker of buitenkijker. Doe je mee?

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.