Stek Woon & Lifestyle Magazine
Mooie materialen als basis voor bijzonder ontwerpen

Mooie materialen als basis voor bijzondere ontwerpen

Trends volgen elkaar in rap tempo op, bijna alles kan en mag in het interieur. Onveranderd is dat mooie materialen de basis zijn en blijven van ieder project. Kies je voor een mooie basis dan heb je niet veel meer nodig om de ruimte aan te kleden, en ben je verzekerd van een tijdloos mooi ontwerp.

Druk of rustig?

Als we kijken naar interieurarchitectuur, dan neemt de keuken een belangrijke plaats in huis in. Blikvanger in de keuken is toch vaak het keukenblad, dat bepalend is voor de uitstraling van de gehele keuken. Kies je voor een druk blad dan maak je direct een statement en behoeft de ruimte weinig aankleding meer. Ga je juist voor een rustig werkblad dan kun je lekker veel met accessoires werken en zo de ruimte aankleden. Het Spaanse bedrijf Cosentino Group voert de merken Dekton® en Silestone® , beide steenmaterialen die jaarlijks nieuwe trends in werkbladen presenteren. De collecties zijn zeer divers en tijdloos mooi en kunnen prima gecombineerd worden met diverse woontrends.

Mooie materialen als basis voor bijzonder ontwerpenEen matzwarte keuken met veel lichtgrijze aders, praktisch en zeer elegant.
Werkblad: Silestone® Charcoal Soapstone

Kies jouw stijl

Hou je van veel accessoires? Verander je graag in jouw interieur? Kies dan voor een strak blad zonder veel aders of patronen. Dan kun je meer in jouw keuken kwijt zonder dat het meteen heel druk oogt. Wil je graag een statement maken in de keuken? Wil je een werkblad waar je niets op ziet? Kies dan voor een drukker blad met aders en patronen.

Mooie materialen als basis voor bijzonder ontwerpenMooie materialen als basis voor bijzonder ontwerpenMooie materialen als basis voor bijzonder ontwerpen

Gebruiksgemak

Bedenk vooraf aan welke eisen jouw keuken-blad moet voldoen, want daar zit best nog wat verschil is. Keukenbladen van Silestone® en Dekton® zijn allemaal kras-, vlek- en zuurbestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren, diktes en afwerkingen. Silestone® heeft iets meer kleurtinten in de collectie, en ook fellere kleuren als vurig rood. Daarnaast zijn er van Silestone® ook spoelbakken uit één stuk verkrijgbaar genaamd Integrity. Deze zijn er in dezelfde kleuren als de werkbladen, wat een mooi doorlopend en rustig effect geeft in de keuken. Dekton® heeft weer meer natuurlijke kleuren en hippe industriële looks zoals marmers, beton en cortenstaal. Bijzonder aan dit werkblad is dat het volledig hittebestendig is, hete pannen direct uit de oven zijn dus geen probleem. En het materiaal kan ook buiten toegepast worden, dus perfect voor een buitenkeuken!

Mooie materialen als basis voor bijzonder ontwerpenNatuurlijke tinten ontmoeten elkaar in het werkblad en combineren
prachtig met andere natuurlijke materialen als hout en marmer.
Werkblad: Dekton® Bromo

Nieuw: Dekton® Bromo en Milar

Bromo en Milar zijn onderdeel van de Dekton® Natural- en Industrial kleurcollecties. Bromo staat voor natuurlijk en organisch en Milar kenmerkt zich door een verweerd karakter. Deze twee donkere, matte tinten hebben een rustgevende en elegante uitstraling. Beide hebben een donkere, ingetogen en warme basis, wat zorgt voor harmonie in een ruimte.

Vind jouw stijl: kleuren die overal bij passen

Dekton® Bromo

Bromo is een donkere grijsblauwe tint die is geïnspireerd op leisteen. Subtiele, vervaagde markeringen, een zorgvuldig gecreëerde textuur en een natuurlijke look geven definitie aan deze kleur die perfect in iedere omgeving past.

Vind jouw stijl: kleuren die overal bij passen

Dekton® Milar

Grijze en bruine tinten vormen samen de basis van het nieuwe Milar-kleurenpalet, wat uitloopt op een thema dat geïnspireerd is door materialen met een geoxideerde en vervaagde look. De levendige, gespikkelde markeringen en de vegen in donkere tinten geven een sterk karakter, wat zorgt voor een veelzijdige, diepe kleur.

Mooie materialen als basis voor bijzonder ontwerpenEen industriële look die toch een statement maakt heeft niet veel accessoires nodig.
Werkblad: Dekton® Milar

Vind jouw perfecte basis

Ontdek alle prachtige keukenbladen in de handige configurator. Ook de nieuwste kleuren Milar en Bromo kun je hier bekijken. Zo vind je snel jouw perfecte basis!

Meer informatie over Silestone® en Dekton® by Cosentino.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.