Stek Woon & Lifestyle Magazine

Meer leven in huis creëren? Zo doe je dat

Heb je het gevoel dat je huis iets mist? Soms kun je ineens het gevoel hebben dat je huis wel wat meer leven kan gebruiken. Het is gemakkelijk om in een vaste sleur te zitten, vooral als het om je woonruimte gaat. Maar met slechts een paar aanpassingen kun je een omgeving creëren die mooier is dan ooit! Hier zijn een paar simpele tips om je op weg te helpen. Veel plezier ermee! 

Laminaat vloer leggen tips

Kies voor wat groen geluk

Als je op zoek bent naar manieren om wat meer leven in je huis te brengen, dan zijn planten een fantastische optie! Ze helpen niet alleen de lucht te zuiveren, maar ze kunnen ook je humeur opkrikken en een meer uitnodigende ruimte creëren. Houd er wel rekening mee dat niet iedere plant geschikt is voor binnenshuis. Tijd voor wat extra onderzoek, dus! Of je nu wat kleine planten in je raamkozijn wilt zetten of een gehele jungle wilt creëren, houd wel rekening met factoren als licht en waterbehoefte. Zo weet je zeker dat jouw planten een lang en mooi leven zullen krijgen. Wees creatief en gebruik voorwerpen als manden, potten, of zelfs oude koffiemokken als plantenbakjes. Planten kunnen elke ruimte opfleuren, dus leef je ermee uit!

leven in huis

Zorg voor meer licht

Wist je dat licht in huis een goed effect heeft op je gezondheid? Voldoende daglicht is namelijk een échte booster voor je humeur. Kies ervoor om je huis op te fleuren door het lichter te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor energiezuinige lampen, maar je kunt ook het licht van buiten extra gebruiken door een mooie spiegel te kopen die het licht van buiten weerkaatst. Zet er de zebra plant alocasia zebrina naast en jouw nieuwe fotospot is compleet! Deze plant wordt gelukkig van een lichte plek, maar niet in de volle zon. Je kunt hierin een mooie balans vinden door voor passende raambekleding te kiezen.

leven in huis

Voeg lichte kleuren toe 

Geef je huis een warme en gezellige uitstraling met lichte kleuren. Ga bijvoorbeeld voor kussens en beddengoed in de meest lichte tint die je je maar kunt voorstellen. Óf zet er mooie kunstwerken bij zoals schilderijen in nude tinten om die muren op te fleuren! Je kunt ook elk klein detail onder handen nemen – van vloeren tot meubels – door ze allemaal een fris nieuw laagje verf te geven zodat ze goed bij elkaar passen. Stop er wat liefde in, want…liefde maakt van een huis een thuis! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.