Stek Woon & Lifestyle Magazine

Make-over: geef je vaasjes een tweede leven!

Af en toe heb ik een opruimwoede. Alles moet netjes, ik kan dan niet meer tegen rommel. Toen ik een item over een opruimchallenge voorbij zag komen besloot ik mee te doen: 30 dagen lang elke dag iets wegdoen en iedere dag een beetje meer. In totaal 465 items. Ik kreeg al snel de smaak te pakken en ben zelfs nog niet klaar met opruimen!

Bewustwording

Dat opruimen bracht niet alleen meer ruimte en daardoor meer rust in huis, maar zorgde ook voor een stukje bewustwording. Ik houd ontzettend van interieurshoppen, maar kwam tijdens het opruimen zoveel spullen tegen dat ik mijzelf ging afvragen of ik echt een nieuw waxinelichtje nodig heb. Of een nieuwe leuke stoere kandelaar. Ik had nog zoveel leuks in huis!

Een tweede leven


Ondanks dat ik door de challenge rigoureus te werk ben gegaan kwam ik natuurlijk ook spullen tegen die ik wel wilde bewaren. Wanneer ik nog niet helemaal op iets ben uitgekeken, maar ik het al lang niet meer heb gebruikt, kijk ik altijd hoe ik het kan aanpassen zodat ik het wel weer helemaal leuk vind. Door het geven van een andere kleur bijvoorbeeld. Hiermee geef je een item als het ware een tweede leven. Een leuk voorbeeld is het verven van vaasjes. Een makkelijke DIY waarmee je je spullen kunt aanpassen zodat ze weer in je interieur passen.

Leuk kleurtje

Voor het spuiten van vaasjes of andere accessoires gebruik ik vaak graffiti spuitverf. Deze spuitbussen zijn bij speciaalzaken voor knutselmaterialen en kunstschilderartikelen te koop. Vaak in een grote hoeveelheid kleuren, dus ik weet er altijd wel een leuk kleurtje te vinden. Ik leg in onze tuin een oud kleed uit en ga aan de slag. Stap voor stap spuit ik steeds een dun laagje op de vaasjes en laat ze tussendoor goed drogen.

Eenmaal droog kun je ze gegroepeerd bijelkaar zetten met verschillende bloemen voor een vrolijk en speels effect.

Gecombineerd met andere spullen op een plankje of in een kast kan natuurlijk ook!

Extra leuk vind ik het spuiten van vaasjes met reliëf. De grafische vormen komen dan heel goed uit en geven het vaasje meteen een heel andere uitstraling. Dit was ooit eens een kristallen vaasje. Nog steeds natuurlijk, maar nu met een gekleurd jasje.

Natuurlijk blijft het leuk om af en toe een nieuwe accessoire aan je interieur toe te voegen. Er wordt ook zoveel moois gemaakt! In Nederland alleen al! Ook te lezen in de blog van Ilse over Dutch Design. Maar kijk ook eens wat je zelf nog in huis hebt. Wie weet verdient iets daarvan nog een tweede leven!

P.s. Benieuwd naar mijn deelname aan de opruimchallenge? Lees het verslag op mijn blog thatfridayfeeling.nl.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.