Stek Woon & Lifestyle Magazine

Dutch Design in huis

Ik ben gek op Dutch Design. Het voelt speciaal om iets in huis te hebben waarbij je weet dat iemand er veel tijd en aandacht aan besteed heeft. En ik heb echt geen geld om een Marcel Wanders of Piet Hein Eek in huis te halen, maar gelukkig zijn er genoeg andere, betaalbaardere, opties. Ik laat graag aan jullie zien welke Dutch Design ik in huis heb.

Dutch design in huis

Wat is Dutch Design?

Dat was precies de vraag die ik had voor ik deze blogpost ging schrijven. Voor mij is Dutch Design een merk of ontwerp uit Nederland, waarbij er aandacht is voor design en dit op een verantwoorde manier tot stand is gekomen, bij voorkeur handmade. Het zou dus kunnen dat de namen die ik hier noem volgens de officiële beschrijving niet tot Dutch Design behoort, maar als leek/liefhebber trek ik mij daar lekker niks van aan : )

Grootmeesters in keramiek

Qua Dutch Design heb ik echt een voorliefde voor keramiek. Nederland heeft meerdere designers die de prachtigste dingen maken van keramiek. Ik ben al jaren fan van de collectie van Lenneke Wispelwey. De mooie vormen in haar keramiek spreken mij erg aan. Haar atelier zit op een kwartiertje fietsen van ons huis. Dus toen ik een paar jaar geleden van mijn man mijn verjaardagskado daar mocht uitzoeken kon ik ook niet wachten om naar haar atelier te gaan. En er was zoveel moois om te zien. Uiteindelijk heb ik de cake tray uit de Present Time collectie en de Pineapple Vase uitgekozen en staan deze nog steeds te pronken in de woonkamer! Deze items waren onze eerste Dutch Design in huis en daardoor extra speciaal.

Cake tray Present Time

Ook de vaasjes van Hella Duijs mogen niet ontbreken in huis. Hella heeft haar vaasjes vernoemd naar vrouwen uit haar omgeving. Ik heb twee vaasjes van haar in huis. Ook had ik een kerstbal uit één van haar limited editions in huis, maar deze heb ik kapot laten vallen. Oeps!

Een bijzonder merk qua keramiek is Lammers en Lammers. Geen servies of vaasjes, maar poppen. De poppen van Lammers en Lammers zijn echt te schattig. Ook dit was weer een verjaardagskado van mijn man, het begint een beetje een traditie te worden. De poppen zijn er in verschillende afmetingen, kleuren en edities. Stiekem wil ik er nog wel een tweede popje bij. Misschien een idee om voor een volgende verjaardag te vragen? 🙂

Poppen Lammers en Lammers interieur

En is het jullie al opgevallen dat ik mijn Dutch Design keramiek combineer met andere vaasjes en accessoires? Het liefst zou ik heel mijn huis vullen met Dutch Design, maar dat is helaas niet mogelijk. Door ze af te wisselen met accessoires van andere winkels creëer ik leuk gestylde hoekjes en kan ik elke keer weer een ander stilleven creëren.

Nog meer Dutch Design

Natuurlijk is er meer Dutch Design dan alleen keramiek. Er is ook genoeg aanbod qua meubels en accessoires. Wist je bijvoorbeeld dat Zuiver ook van Nederlandse bodem is? Ik ben gek op dit merk. Het eenvoudige ontwerp van de meubels, de minimalistische look, ik vind het allemaal mooi. De schoolstoel en klok op deze foto zijn van Zuiver. Het grappige is dat ze gecombineerd worden met o.a. een tweedehands tafel en een geërfd stoeltje. Dat vind ik ook zo leuk aan design, ook als je het combineert met tweedehands of goedkopere meubelstukken dan blijft het mooi.

Klok Zuiver

Ook HKliving is een Nederlands merk, waarbij veel producten handmade zijn. Ik heb zelf een mooie poster en kussen van dit merk, beide met een afdruk van bladeren. Maar dit merk heeft nog veel meer moois, dus het zou zo maar kunnen dat mijn verzameling van dit merk zich nog uitbreidt.

HKLiving interieur

Ik heb jullie een deel van mijn Dutch Design in huis laten zien. Wie weet heb ik nog wel meer Dutch Design in huis. Maar ik gaf het eerder al aan, wat nu precies Dutch Design is en wat niet dat mogen de experts bepalen. Ik vind het vooral erg leuk om te weten dat een product in Nederland is bedacht en dat een product handmade is. En veel van het Dutch Design in huis heb ik gekregen of gekocht op een speciaal moment, dus de herinnering die daaraan verbonden is maakt het nog specialer voor mij.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.