Stek Woon & Lifestyle Magazine
Interieurtrends van 2018

Made.com onthult de interieurtrends van 2018

Benieuwd welke interieurtrends van 2018 vorm gaan geven aan je interieur? MADE.COM heeft – samen met haar wereldwijde netwerk van ontwerpers – gewerkt aan een voorspelling voor 2018. Belangrijk zijn de kleuren die ‘levendigheid’ toevoegen aan het interieur, zoals verschillende oranje nuances, rijke aardetinten, pauwblauw, bordeaux en tomatenrood. Het gebruik van materialen als fluweel en leer zijn zeer geliefd. Als rode draad lopen Scandinavische en industriële stijlen voorop, samen met het ‘nieuwe’ vintage.

Interieurtrends van 2018

Interieurtrends van 2018: Stijlen

In 2018 bewegen de Scandinavische en industriële looks zich voort, gecombineerd met inspirerende Safari en Global Fusion-inspiratie. “Ik kan niet wachten om de ontwerpen met jungle en Oosterse Chinoiserie invloeden te zien, aangezien ik denk dat ze in 2018 een enorme impact zullen hebben. Ik verwacht ook dat mijn eigen stijl hierdoor beïnvloed zal worden”, aldus Ruth Wasserman, Design Director, MADE.COM.

Met de steeds toenemende behoefte aan multifunctioneel design, is het geen verrassing dat wij dit in 2018 veel terug zien in zowel meubels als design. De mogelijkheid om een ​​kamer te transformeren met slechts een paar producten zal een belangrijke trend zijn, met name in woon- en buitenruimtes.

Interieurtrends van 2018 kleuren

Interieurtrends van 2018: Kleuren

Verschillende oranje nuances en groentinten – inclusief bos- en cactusgroen – evenals rijke aardetinten zullen naar verwachting populair zijn in 2018. Pauwblauw, bordeaux en tomaatrood met oker staan ​​ook hoog op het lijstje.

Het toevoegen van levendige tinten is de perfecte manier om ‘plezier, humor en warmte te creëren’ in je woonkamer De Britse ontwerper Steuart Padwick, één van de eerste ontwerpers van MADE.COM, ziet dit als een belangrijk aspect in de trends voor 2018.

De verschillende manieren waarop kleuren zullen worden gebruikt, is ook belangrijk voor het komende jaar. Ontwerper, Ian Archer, verwacht gedurfder kleurgebruik, zelfs met pasteltinten en neonkleuren. Door zwart te gebruiken als contrast krijg je het gevoel van de postmoderne Memphis look. Frisse, meer levendige kleurpaletten in contrast met meer stijlvollere kleuren.

Interieurtrends van 2018 structuren

Interieurtrends van 2018: Structuren

Structuren toevoegen of veranderen in een kamer is een interessante manier om een ruimte opnieuw uit te vinden, niet alleen visueel, maar ook gevoelsmatig. Alle ontwerpers zijn het er over eens dat fluweel en leer erg populair zijn in 2018 en verwachten dat knitting de stoffen en patronen zullen beïnvloeden.

Fluweel, met luxueuze uitstraling, werd meer en meer zichtbaar in huizen door het hele land in 2017. De ontwerpers geven aan dat het opnieuw zal domineren, vooral in het ontwerp van kleurige stoelen en bedden wanneer we richting het najaar gaan. Het gebruik van leer is prominent gegroeid bij interieurontwerpers en wordt gezien als geliefde trend voor 2018, vooral in de styling van slaapkamers. Ian Archer voegt daaraan toe dat vooral nubuck leer zijn aandacht heeft.

 

Interieurtrends van 2018 materialenInterieurtrends  van 2018:Materialen

Terrazzotegels, marmer, messing en beton in een decoratieve combinatie, zijn de materialen die de ontwerpers zien als bepalend voor 2018. Men verwacht met veel enthousiasme dat samengestelde materialen zullen worden gebruikt in producten voor dagelijks gebruik. “Details, versiersels, randen, contrasterende materialen en natuurlijk materialen zullen allemaal een grotere rol spelen”, legt Niki Jones, een MADE.COM ontwerpster, uit.  Ontwerpers geven aan dat combineren van organische en industriële materialen echte statements zullen creëren in 2018. Er wordt een verfrissende draai gegeven aan de eerdere stijlen.

Men verwacht dat geborsteld metaal ook populair gaat zijn in een reeks van producten. Van gedetailleerde accenten tot aan het gebruik van grotere metalen oppervlaktes.

Interieurtrends van 2018 verlichting

Interieurtrends van 2018: Verlichting

Het anders belichten van een kamer kan een geheel nieuwe ‘look en feel’ geven ook al veranderd er niets aan de inrichting. In 2018 verwacht men een trend in de richting van LED-verlichting. Kroonluchters en staande lampen komen weer helemaal terug.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.