Stek Woon & Lifestyle Magazine

Column: Hoe combineer je de velvet trend in huis

Velvet, velours of fluweel; het zijn drie benamingen voor een stof die op het moment ontzettend hip is. Ook in 2018 gaan we dit zachte materiaal in veel interieurs spotten. Vind jij de stof gaaf, maar ben je een beetje huiverig om hem te combineren met de andere spullen in je huis? Niet nodig, ik geef je tips!

Weet je wat ik zo leuk vind aan trends? Ze komen altijd weer terug. Toen wij een tijd geleden onze velvet bank kochten, vertelde mijn moeder dat ze veel velours droeg in de jaren ‘90. Dat kan kloppen, want in die periode werd de stof alweer populair in de mode. En nu is hij ook in huis terug van weggeweest!

Hoe combineer je de velvet trend in huis

Velvet bank

Velvet is de Engelse benaming voor fluweel. Fluweel is eigenlijk niks minder dan geweven stof. De rechtopstaande pluizen (polen van katoen) zijn meegeweven in de stof waardoor je dat zachte oppervlak krijgt. Doordat velvet en velours in veel verschillende tinten en stoffen verkrijgbaar zijn, zit er voor iedereen wel iets tussen. Ik ben nog iedere dag super blij met onze grijze velvet bank. Heerlijk zacht en gemakkelijk schoon te maken. Ook geeft hij ons Scandinavische interieur een luxe uitstraling!

Hoe combineer je de velvet trend in huis

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een velours kussentje of een plaid aan te schaffen. Doordat de stof glanst, maak je jouw interieur direct een stuk luxer. Ben je bang dat je huis te ouderwets wordt? Combineer dan vooral met moderne, Scandinavische materialen of meubels. Vervolgens nog wat wol, katoen of een vachtje erbij en jouw interieur is lekker herfst- en winterproof!

Ik ben benieuwd naar jouw creatie met deze velvet-trend.

Liefs,
Greet

Over Greet

Hoi! Leuk dat je mijn column hebt gelezen! Je kent mij vast wel van Instagram en anders leuk je te ontmoeten. Ik ben Greet van interieurblog Style and Sugar Ik woon samen met mijn vriend en poes Jip in een jaren ‘30 woning welke wij sinds eind vorig jaar helemaal verbouwd hebben van binnen. Mijn allergrootste passie is interieur en ik doe niets liever dan bloggen, nieuwe trends spotten en producten reviewen/fotograferen. Verder ben ik gek op reizen (nu jij dit leest zit ik nog op Bali) en ben ik graag bij familie en vrienden. Mijn interieurstijl is het beste te omschrijven als Scandinavisch met hier en daar wat kleur. Contrast vind ik leuk. Ik houd het graag rustig in huis want een interieur moet ook ontspannen 😉

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.