Stek Woon & Lifestyle Magazine

MADE.COM lanceert tweede fase TalentLAB

MADE.COM lanceert de tweede fase van TalentLAB; een innovatief crowdsourcing platform, dat consumenten toegang biedt tot nieuwe en unieke ontwerpen van talentvolle designers. Voor het eerst hebben consumenten inspraak in wat er precies in productie gaat en kunnen ze met trots nieuw, opkomend designtalent ondersteunen.

TalentLAB

Sinds de lancering van het platform in november 2017 hebben designers uit de hele wereld hun ideeën geüpload op het platform. Vanaf nu is de eerste shortlist met 17 prototypes te zien en kunnen consumenten een klein terugvorderbaar bedrag inzetten (€5 tot €30) op hun favoriete product. MADE.COM gaat de ontwerpen met de meeste stemmen produceren en toevoegen aan hun collectie.

tweede fase TalentLAB - MADE.COM

In ruil voor hun steun, krijgen de designliefhebbers de kans om hun favoriete product – met een korting van 30% op de uiteindelijke verkoopprijs – als eerste te bestellen, nog voor de officiële lancering op MADE.COM.

Per jaar zullen er ongeveer 200 ontwerpen van TalentLAB worden toegevoegd aan de collectie van MADE.COM. TalentLAB geeft iedereen met een idee de kans om hun ontwerp te laten produceren en verkopen op MADE.COM.

MADE is verheugd om de eerste TalentLAB shortlist te presenteren en het stemproces te openen zodat consumenten hun favoriete designs kunnen ondersteunen. Niet alleen geeft dit klanten inspraak in wat MADE produceert, maar het geeft ze ook de kans om samen met MADE nieuw, opkomend designtalent te ondersteunen”, aldus Ruth Wassermann, Design Director

Collectie 1

De eerste TalentLAB-collectie bestaat uit jong designtalent uit de hele wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Australië. Consumenten kunnen kiezen om verschillende soorten producten te ondersteunen, variërend van kleinere accessoires en verlichting tot kaptafels en rekken.

tweede fase TalentLAB - Stek Magazine

JO Clothes Hanger
Michael Gottscheck, Duitsland

MADE.COM lanceert tweede fase TalentLAB

Leliana Dressing Table
Naomi Cheney, UK

tweede fase TalentLAB - MADE.COM

Library Shelving Unit
Penghao Shan, Duitsland/China

tweede fase TalentLAB - Stek Magazine

Ellieday Table Lamp
Elitsa Boneva, UK

MADE.COM lanceert tweede fase TalentLAB

Wedge Coat Stand
Matt Pearson, Australië

tweede fase TalentLAB - MADE.COM

Elina Wall Shelf Light
Romain Deberle, Frankrijk

tweede fase TalentLAB - Stek Magazine

Lune Table Lamp LED
Notaroberto Boldrini, Zwitserland

MADE.COM lanceert tweede fase TalentLAB

Chapeau Table Lamp
Simone Alberto Gerbino, UK

Een aantal van bovenstaande prototypes is de aankomende tijd te zien in de MADE Showroom op het Rokin in Amsterdam. Meer informatie op made.com

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.