Stek Woon & Lifestyle Magazine
Maak van de kerst een culinair feestje

Maak van de kerst een culinair feestje

“Ik ben gek op de zomer, maar de wintertijd – en dan met name december – vind ik misschien wel nog leuker. Lekker culinair eten, gezelligheid, vrienden en familie… echt mijn maand. Extra leuk is het feit dat ik één dag voor kerst jarig ben. Als klein meisje dacht ik altijd dat de straten en winkels speciaal voor mij versierd waren, haha.

Maak van de kerst een culinair feestje

Als foodblogger van Beaufood ben ik al ruim twee maanden in de kerstsfeer. Ik begin zo rond oktober met het bedenken van kerstrecepten en het zoeken naar toffe trends op het gebied van food- en tafelstyling.

Maak van de kerst een culinair feestje

Klassieke kerstrecepten geven je kersttafel een lekker nostalgisch gevoel dus zet de garnalen cocktails en beef wellington dit jaar vooral weer op tafel. Vinden opa en oma ook fijn. Een trend die ik daarnaast onwijs fijn vind is de aandacht voor vegetarische gerechten. Als vegetariër heb je het aan tafel niet altijd leuk omdat niet iedereen creatief is met het bedenken van vegetarische gerechten. “Oh, ben jij vegetarisch? Dan skip je dat stukje vlees toch gewoon”, waarna je zit opgescheept met een berg groenten en stoofpeertjes. Zelf eet ik niet vegetarisch. Integendeel, ik ben gek op een goed stuk vlees of een goede bouillabaisse. Maar ik vind vegetarisch koken onwijs leuk en omdat veel van mijn lezers vegetarisch zijn, komen er dit jaar een paar vegetarische toppers in mijn Beaufood kerstmenu! Van amuses tot voor- en hoofdgerechten. Inclusief wijntips, want een goed glas rood of wit mag natuurlijk niet ontbreken.

Maak van de kerst een culinair feestje

Kortom: zet oude klassiekers op tafel, maar speel ook met nieuwe recepten. Foodblogs schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en dat is fijn, want wij foodbloggers zitten vol inspiratie om van jouw kersttafel een culinair feestje te maken!

Heel veel liefs,

Bo

Over Bo

Bo is 26 jaar en woont samen met Mike in Utrecht. Zij houdt ontzettend veel van eten en is daar dan ook het allerliefst mee bezig. Op haar site Beaufood.nl deelt zij haar recepten, inspiratie op culinair gebied, de lekkerste hotspots en bovenal haar visie op een gezonde lifestyle.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.