Stek Woon & Lifestyle Magazine
Cosentino Dekton

Urban interieur met stoere materialen

Al willen we eigenlijk geen afscheid nemen van de mooie zonnige dagen, toch kijken we ook al uit naar de koudere dagen waarin we het binnen weer knus en gezellig kunnen maken. Een populaire trend is een urban interieur met industriële elementen. Lekker stoer en fijn te combineren met verschillende stijlen, van romantisch tot strak.

Industrial Collection

Het belangrijkste in een industrieel interieur is de materiaalkeuze: verantwoord en duurzaam is hierbij het uitgangspunt. Hiervoor heeft Dekton® een geheel nieuwe Industrial Collection uitgebracht, ontworpen door architect & designer Daniel Germani, bestaande uit vier ecologische grensverleggende kleuren in een urban stijl.

Dekton Nilium urban interieur

Bekijk de video Dekton Industrial Series – by Daniel Germani.

Urban interieur

Bij een urban interieur mogen materialen er best verweerd uitzien, maar moeten wel praktisch in onderhoud en gebruik zijn. Dekton® is niet alleen kras-, vlek-, en zuurbestendig maar ook hittebestendig en super gemakkelijk te reinigen. Zo blijft je verweerde look als nieuw. En je hoeft echt niet in een oud fabriekspand te wonen voor een industrieel interieur. Met deze collectie plaatmaterialen kunnen keukenbladen, badkamerwanden, tafelbladen, vloeren en zelfs gevels voorzien worden van een industriële look. Zo transformeer je ook jouw appartement snel om in een hippe loft.

De Dekton® Industrial collectie bestaat uit vier kleuren: Nilium, Radium, Trilium en Orix. De eerste drie kleuren zijn gebaseerd op de schoonheid van verweerde, verroeste metalen met onregelmatige, organische patronen. Dit geeft de platen de uitstraling van verweerd metaal. Orix geeft de slijtage van cement weer en de biologische transformatie van steen.

Dekton Trilium urban interieur

Duurzaam design

Bij Cosentino, het bedrijf achter Dekton®, besteden ze veel aandacht aan de creatie van duurzame materialen. Zo worden Trilium en Radium voor 80% gemaakt van gerecycled materiaal. In beide kleuren worden stoffen en elementen afkomstig van de eigen materiaalproductie verwerkt tot een nieuw en uniek eindproduct. Afval wordt dus niet weggegooid maar opnieuw verwerkt om zo een duurzame bijdrage te leveren aan het milieu.

De Dekton® Industrial Collection heeft een matglanzende afwerking die nooit eerder in dit soort materialen te zien was. De uitstraling van de vier kleuren varieert afhankelijk van de hoek waarin het licht op het oppervlak valt. Zo ontstaat een esthetisch verrijkte uitstraling met vele afwisselende en subtiele effecten.

De nieuwe kleuren

Dekton Trilium TablaTrilium

Dekton Radium Tabla
Radium

Dekton Orix Tabla
Orix

Dekton Nilium
Nilium

Dekton Nilium urban interieur

Meer weten over Dekton®: www.dekton.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.