Stek Woon & Lifestyle Magazine

Maak je eigen feest met zomerbloemen

In de zomermaanden verandert de bloemenwinkel in een grote ‘snoepwinkel’. De zomerbloemen die je daar ziet worden stuk voor stuk met veel liefde en vakmanschap op de velden gekweekt. Iedere kweker heeft zijn eigen specialiteit.

Voor de één zijn dat pioenen met enkele en dubbele bloemen, voor de ander zonnebloemen, dahlia’s of gladiolen in felle kleuren. Een ding hebben ze gemeen: ze bezorgen je allemaal een geweldig zomergevoel. Creëer je eigen zomerfeest met seizoensbloemen!

01 pioenrozen WEB

 

1. Zachtroze wolk

Al in mei barst de bloemenzomer los met de pioenrozen. Schik een boeket van zachtroze pioenen en roze Astilbe. Met de stoere pioenen in zachte tinten, in combinatie met de luchtige bloemen, maak je een prachtig boeket.

02 zomerbloemen WEB

2. Moestuinboeket

Dit zomerboeketje lijkt rechtstreeks uit de eigen moestuin te komen, maar komt toch echt van de bloemist. Bloeiende munt, salie en lavendel zorgen voor heerlijke geuren en prachtige kleuren. De mini-artisjok en edelweiss geven het boeketje ‘body’.

03 gladiolen WEB

3. Via Gladiola

De gladiool is een mooie, lange, zomerse bloem. Door verschillende kleuren met elkaar te mixen krijg je een extra feestelijke sfeer. De gladiool staat symbool voor kracht en overwinning. Heel toepasselijk dus voor alle deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse (van 19 tot en met 22 juli 2016). Hiermee kun je de helden op de Via Gladiola prima verwelkomen.

04 zomerbloemen WEB

4. Kring van kleur

De solisten van deze mooie creatie: gladiool, ereprijs, vuurpijl, leeuwenbek en naald van Cleopatra. Kies de mooiste exemplaren met lekker veel bloemetjes aan hun steel. Neem een ronde vaas, zet die in een schaal met water en zet de bloemen met lint of masking tape vast rond de vaas. Zorg dat ze met hun voeten in het water staan.

05 zomerbloemen WEB

5. Op hoge poten

Bevestig mini-vaasjes met masking tape aan bamboestokken. Steek de stokken in de grond op een plek die je vanuit je huis goed ziet en vul de vaasjes met luchtige bloemen zoals Saponaria, vrouwenmantel, akkerscherm en Gloriosa. Een blik naar buiten en je waant je op zomervakantie.

06 zomerbloemen WEB

6. Vrolijk feestje

Zet dit boeket met alleen maar ronde bloemen op tafel en het is meteen een groot zomerfeest. Maak het nog feestelijker en zet er drijvende bloemen in glazen omheen. Dit vrolijke boeket bestaat uit dahlia en zonnebloem, de diva’s onder de zomerbloemen, aangevuld met Scabiosa, Asclepias, Zinnia, zilverdistel en korenbloem.

07 zomerbloemen WEB

7. Botanisch stilleven

Creëer een botanisch stilleven met bloemen onder cloches, de trend van dit moment. Hier vormen de glazen stolpen het onderkomen van onder meer korenbloem, dahlia en artisjok. Maar ook met andere bloemen maak je er een waar kunstwerk van!

08 zomerbloemen WEB

 8. In de rij

Zet een rij vaasjes voor het raam, vul ze met water en zet in elk vaasje een bloem. In deze vensterbank zijn dat bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, witte Lavatera en oranje Sandersonia. Leuk om te combineren met sierui en gentiaan. Een zomers sieraad voor het raam.

09 zomerbloemen WEB

9. Op een dienblaadje

Zet een dienblad vol met verschillende  vaasjes en vul ze met luchtige, bijna transparante bloemen. Hier zijn dat vrouwenmantel, lamsoor en Gloriosa. Je kunt ook pastelkleurige vaasjes gebruiken. Maak het zo bont als je zelf wilt.

10 zomerbloemen WEB

10. In de lucht

Bloemen als luchtacrobaten. Hang een lampenkapframe op, waaraan je vervolgens vaasjes hangt met bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, Lavatera en Sandersonia en gentiaan. Niet vergeten water te geven!

Meer informatie via www.mijnbloemist.nl

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.