Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine: luxe en exclusiviteit

Luxe en exclusiviteit

Sober en basic maken plaats voor warme kleuren. Luxe en exclusiviteit spelen daar een belangrijke rol in. Villeroy & Boch introduceert een nieuwe elegante badkamercollectie: Finion. Met Finion zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos zodat je jouw badkamer helemaal uniek kan maken.

Customize jouw badkamer

Finion combineert elegant keramiek, luxe meubels en een zeer stijlvol verlichtingsconcept. Helemaal in de trend om aan de hoogste eisen te voldoen van het wellness gevoel in je eigen badkamer. Naast de ruime keuze uit smaakvolle kleuren kun je ook kiezen uit wastafels in drie verschillende uitvoeringen: een opzet- en een muurwastafel en een wastafelmeubel. Ook voor het prachtige vrijstaande bad, de meubels en de verlichting zijn er diverse designs mogelijk om jouw badkamer te customizen.

Stek Magazine: luxe en exclusiviteit

Stek Magazine: luxe en exclusiviteit

Designer Patrick Frey

Finion valt vooral op door het sterke ontwerp van de Zuid-Koreaanse designer Patrick Frey. Hij kiest voor een puristisch design, met zeer delicate vormen en expressieve kleuren. Frey weet goed gebruik te maken van de materiaalkenmerken van TitanCeram voor het ontwerp van deze collectie. TitanCeram maakt het mogelijk om fijne vormen en zeer dunne wanden te creëren en dat zien we onder andere terug in de stijlvolle wastafels van Finion. Bekijk onderstaande video waar Patrick Frey zijn ontwerp toelicht.

Bekijk de video ‘FINION’

Kies je kleur en kast

Het fijne aan deze collectie is de ruime keuze in onderkasten, hoge kasten en wandkasten. Allen met vrij in te richten planken en schappen. De kleuren van de meubellijn zijn gebaseerd op het palet dat Gesa Hansen maakte voor de Artis wastafelserie. Er zijn maar liefst 11 verschillende kleurvarianten waaronder mat, zwart of wit en een prachtige mat gouden kleur. Of wat dacht je van het expressieve ‘Cedar’ (groen), de zachtblauwe tint ‘Cloud’, elegant ‘Peony’ (rood-paars) en gedurfd ‘Sun’ (geel). Doordat je alle kleuren onderling kunt combineren kun je eindeloos variëren en een andere sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld voor een zachtblauw meubel met wit keramiek naast robuuste en stoere materialen als beton en hout, voor een ‘urban feel’. Of ga voor een mix van notenhout of Deep Black met mat gouden details en creëer zo een strak maar warm geheel, met een vleugje glamour.

Stek Magazine: luxe en exclusiviteit

Stek Magazine: luxe en exclusiviteit

Stek Magazine: luxe en exclusiviteit

Vrijstaand bad als eyecatcher

Het vrijstaande bad is het middelpunt van de badkamer. Ook hier is in het design optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteiten van het gebruikte materiaal. Het bad is van het fijnste Quaryl® wat resulteert in uiterst dunne en zeer strakke randen. Het materiaal en het design zorgen ervoor dat dit bad ondanks de compacte afmetingen van 170 x 75 cm een ruime binnen oppervlakte heeft. Dit maakt het bad ook zeer geschikt voor kleinere badkamers. Uniek aan de collectie is dat de verlichting volledig geïntegreerd is. In de kasten, spiegel maar ook mogelijk aan de onderkant van het bad waardoor een ‘zwevend’ effect ontstaat.

Moodboards en kleuren

Bekijk alle moodboards en kleuren van ontwerpster Gesa Hansen voor de Finion collectie.

Meer kleuren in de badkamer.

Winnen in de woonmaand

 

Stek Magazine: luxe en exclusiviteit

Wil je nog meer badkamerinspiratie? Bekijk dan de Villeroy & Boch Badkamer inspirator of bezoek één van onze verkooppunten.

Heb je hulp nodig bij het vinden van je persoonlijke stijl? De ‘stijlzoeker’ geeft je ondersteuning en inspiratie. Deze online tool helpt je bij het vinden van je persoonlijke voorkeuren en geeft suggesties van de badkamercollecties.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.