Stek Woon & Lifestyle Magazine

Designnieuws: Beleef water met Dornbracht Aquamoon

Dornbracht Aquamoon is een uiterst individuelle douche-ervaring in een nieuwe dimensie. Vier nieuw ontwikkelde straalsoorten en fascinerende lichtscenario’s verenigen zich tot een emotionele waterervaring die voor nieuwe levensenergie zorgt. Zo maak je van jouw badkamer een spa.

Dornbracht Aquamoon | Stek Magazine

Dornbracht Aquamoon

De Aquamoon wordt gekenmerkt door een bijzonder minimalistische vormgeving, waardoor de focus ligt op de speciale waterbeleving. Centraal element is een in het plafond ingebouwde koepel.

Dornbracht Aquamoon | Stek Magazine

Deze past zich naadloos aan de omgeving aan en wordt bijna onzichtbaar één met het interieur van badkamer of spa. Een blik in de koepel zorgt voor een speciaal diepte-effect: door een verborgen lichtstrip binnenin de koepel creëert Aquamoon een perfecte lichtstemming. Een blik naar boven in de koepel wekt een gevoel van oneindigheid op.

Vier verfrissende stalen

Vier innovatieve straaltypes bieden een uniek watergevoel en zijn zo ontworpen dat ze een positief effect hebben op je energieniveau. Dit zijn ze:

Queen’s Collar

Deze straal heeft de belofte om de dagelijkse last van je schouders af te halen. Queen’s Collar is een waterval in de vorm van een afgeronde halve cirkel, die associaties opwekt met een waterval in de natuur. Dit straaltype masseert hoofd, schouders en rug en heeft afhankelijk van waterdruk en temperatuur een rustgevend en ontspannend of juist een opwekkend en verfrissend effect. Daarnaast varieert de intensiteit van de waterval per lichaamsdeel: in het midden, waar de waterval vooral op hoofd en voorhoofd komt, is de waterval flinterdun en zo zacht als een streling. Aan de zijkanten daarentegen is de straal krachtig en vitaliserend.

Embrace

Het woord zegt het: deze straalt zorgt voor een gevoel van geborgenheid.
Net als een omhelzing hult Embrace het lichaam compleet in water, alleen het hoofd blijft vrij. Er ontstaat een uiterst intensieve ervaring van geborgenheid, waarbij men het dagelijks leven achter zich kan laten en zich helemaal kan concentreren op de eigen ademhaling, het eigen ik. Afgeleid zijn maakt plaats voor achtzaamheid, stress verdwijnt, en diepe ontspanning komt ervoor in de plaats. Een blik naar boven in de koepel die naar het oneindige lijkt te voeren, kan de beleving verder versterken. Ook bij Embrance varieert de intensiteit van de waterval per lichaamsdeel.

Aqua Circle

Met deze straal kun je heerlijk ontspannen. De werking van Aqua Circle wordt via de hoeveelheid water geregeld. Het water valt als een zachte trechter uit de koepel. Hoe meer water, des te kleiner de trechter wordt. Zo ontstaat er een krachtige, gebundelde straal, die bijvoorbeeld ook heel geschikt is om de haren te wassen. Bij weinig water wordt de trechter groter, laat het hoofd vrij, en het water valt als een regengordijn rustig en gelijkmatig over de schouders naar beneden. Zo werkt Aqua Circle ontspannend en meditatief.

Tempest

Tempest staat voor de natuur van het water. Met zijn grote en bijzonder zachte druppels, die schijnbaar zonder druk en net als in natuur alleen door de zwaartekracht naar beneden vallen, brengt straaltype Tempest de natuurlijke ervaring van een stevige regenbui naar de badkamer. Dit straaltype volgt geen logica, maar de natuur van het water. Een onweersbui die uit alle richtingen komt, de lucht opklaart en zo tegelijkertijd voor ontspanning en verfrissing zorgt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.