Stek Woon & Lifestyle Magazine
Leuke buitenkleden

De laatste zomertrends voor in de tuin

Of je nu een grote of kleine tuin hebt of een balkon, probeer er een geheel van te maken. Door dezelfde stijl van het huis door te trekken naar de buitenruimte, krijg je optisch een ruimtelijk effect. Kies voor de kleuren van de zomertrends zoals groen, blauw en voor de liefhebber een tintje oker. Gebruik de kleuren die je binnen hebt uitgekozen ook voor buiten. Bijvoorbeeld voor de bloempotten buiten, de tinten van de bloemen of de kussens op je loungebank.

Zomertrends vdgarde

De juiste sfeer

Hoe ziet de ideale tuin eruit? Eerst even een paar praktische punten voordat we los gaan met de aankleding. Houd je van tuinieren, lekker zonnen of wil je graag in de schaduw zitten? Dat is belangrijk voor de indeling van de buitenruimte en de keuze van het soort beplanting. Volgende stap is de materiaalkeuze. Heb je binnen een houten tafel en houten elementen? Laat deze dan ook buiten terugkomen in de keuze van de vloer en meubelen buiten. Bij vdgarde vind je een groot assortiment aan verschillende stijlen tuinmeubelen. Er is altijd een stijl die past bij jouw in- en exterieur.

zomertrends loungeset

De stijl van de tuin

In het interieur heb je vast gekozen voor een bepaalde stijl die goed bij jou en het huis past. Door dezelfde stijl door te vertalen naar buiten, creëer je niet alleen een eenheid maar voel je je buiten minstens zo thuis als binnen. De trend: Tover je terras om in een ware livingroom met net als binnen een ruime elementen bank. Denk voordat je het terras indeelt ook even goed na over de verlichting en eventuele verwarming. Ook daarin is er volop keuze in moderne en landelijke stijl.

Benut de ruimte

Zoals je binnen je favoriete plekje hebt, zal dat buiten iet anders zijn. Net dat ene hoekje waar ’s morgens de eerste zonnestralen al schijnen of juist waar je ’s avonds de zon ziet ondergaan. Zet dat mooie plekje in de spotlight met een echte eyecatcher zoals zo’n gave hangstoel, waar je heerlijk kan genieten van je tuin.

Zomertrends en kleuren

Wanneer je in het interieur binnen aan de slag gaat, is het handig om een moodboard te maken. Voor buiten kan dat natuurlijk ook heel prima. Ben je binnen in de ban van de kleur geel? Vertaal die kleur dan door naar buiten. Denk niet alleen aan de kussens en tafeldecoratie maar denk ook aan de kleuren van de potten en planten. Neem bij het maken van je moodboard voor de buitenruimte ook planten mee in de kleuren die je mooi vindt. Is de Scandinavische woontrend helemaal jouw ding? Maak er dan buiten ook een Scandinavisch paradijsje van.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.