Stek Woon & Lifestyle Magazine
Flotex Inspired by Van Gogh

Kunst op de vloer

Haal Van Gogh in huis! Dan hebben het niet over een schilderij maar over Van Gogh op de vloer. Forbo Flooring heeft een nieuwe collectie op de markt gebracht genaamd Flotex Inspired by Van Gogh. De vloerproducent zocht daartoe de samenwerking met het Van Gogh Museum en het Kröller Muller. In totaal ontwierp Forbo’s designstudio zes Van Gogh vloeren waarbij ze details gebruikte van schilderijen als de Amandelbloesem, de Postbode en het Café bij nacht.

Forbo flooring van gogh

Ontwerp je eigen vloer
De printtechniek die Forbo heeft uitgevonden, is zo fijn dat zelfs de kwaststreken van de schilder goed te zien zijn. Met de nieuwe collectie ondersteunt Forbo tevens de twee musea die een deel van de verkoopopbrengst krijgen. Overigens kun je als klant ook een ander kunstwerk of een ontwerp naar keuze aanleveren voor jouw Flotex vloer. Zo kun je jouw persoonlijke kunstvloer ontwerpen.

forbo flooring van gogh

Mooi en praktisch
Naast kunstzinnig is Flotex Vision ook nog eens heel praktisch en verantwoord. Het is een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Schadelijke bacteriën als MRSA, E.coli en voetschimmels worden aangepakt met het antimicrobiële middel Sanitized. Deze tweeklapper leverde Flotex het Seal of Approval op van de British Allergy Foundation. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten.

Meer informatie en inspiratie vind je hier forbo.com

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.