Stek Woon & Lifestyle Magazine

Kledingkast van formaat

Een slaapkamer moet een fijne sfeer hebben. Een plek om even lekker helemaal tot rust te komen. Een goed bed is uiteraard heel belangrijk. Maar ook voldoende opbergruimte voor je kleding. Misschien droom je van een ruime inloopkast maar een kledingkast kan ook de eyecatcher en sfeermaker zijn van je slaapkamer. Mat, glossy, landelijk of juist industrieel? Keuzes, keuzes, keuzes…

De plek van je kledingkast

Het is niet altijd even gemakkelijk om een slaapkamer goed in te richten. Zoals bijvoorbeeld wanneer je een schuine wand hebt of een raam middenin je muur. Heb je maar één muur die geschikt is voor een bed en kast? Dan is het een idee om een kledingkast om je bed heen te maken. Je hebt zo lekker veel ruimte voor je kleding en je hebt een cosy nisje voor je bed. Is je slaapkamer lekker ruim en wordt het daardoor eigenlijk minder gezellig? Dan is het een idee om een grote kastenwand te maken tegen een muur en middenin de kamer een wand of lager opbergmeubel te plaatsen waar je je bed tegenaan zet. Uiteraard moet je wel voldoende ruimte overhouden om om je bed heen te lopen. Kortom, bedenk meerdere opties waar je je bed zou kunnen plaatsen wanneer je gaat voor een kledingkast van formaat.

De stijl die bij je past

Het leuke van een slaapkamer is dat je deze ook best helemaal anders mag stylen dan je woonkamer. Houd je van lekker romantisch maar hoef je niet persé die stijl overal in huis, dan is de slaapkamer de plek om helemaal los te gaan. Een grote landelijke kledingkast in combinatie met een stijlvol dekbed geeft meteen een romantische sfeer. Ook een industriële look is een favoriete keuze voor de slaapkamer. Wat dacht je van een palletbed en een gave kledingkast in de stijl van zo’n industriële locker?

Kledingkast uitzoeken

Met een grote kledingkast kun je ook een mooi contrast maken. Heb je een witte vloer en een wit bed? Dan is juist een houten opbergruimte een prachtige combinatie en zorgt hout ook weer voor de nodige warme sfeer in de slaapkamer. Meer inspiratie nodig? Neem eens een kijkje bij de kledingkasten van Goossenswonen.nl Je vindt daar alle soorten stijlen, opbergmogelijkheden en bijvoorbeeld ook kasten met schuifdeuren.

Praktische tips

Hoe leuk het ook is om de stijl uit te kiezen en lekker te puzzelen hoe je alles gaat inrichten en alvast leuke accessoires uit te zoeken… Nog eerst even de praktische kant van het uitzoeken van een kastenwand. Wat wil je er allemaal in opbergen? Verplaats je bijvoorbeeld je zomerkleding in de winter naar een andere ruimte of heb je plek nodig voor allebei? Moet de ruimte ook voldoende zijn voor al je beddengoed? Houd daar dan rekening mee in het formaat kast. Ook de keuze voor een hanggedeelte, leggedeelte of juist lades is handig om vooraf te bepalen. Tenslotte gaat het erom dat je alles netjes op kan ruimen. Kijk ook naar de hoogte van de kast en of er genoeg ruimte is om binnen handbereik al je dagelijkse kleding te kunnen pakken. Heb je meer opbergruimte nodig maar is de plaats van de wand daar te klein voor? Denk dan aan bijvoorbeeld een los meubel met lades die je ergens anders kunt plaatsen of aan nachtkastjes waar je spulletjes in kwijt kunt. Zo kun je gericht op pad om het juiste formaat en stijl kastenwand, kledingkast of nachtkastjes uit te zoeken.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.