Stek Woon & Lifestyle Magazine
Huis decoreren met posters | Stek Magazine

Make-over: 5 tips voor een dreamy slaapkamer

Is jouw slaapkamer moe? Toe aan een frisse opknapper? Kijk dan mee. We laten je in 5 stappen zien hoe we een gedateerde slaapkamer transformeerden tot dreamy bedroom! Bekijk deze slaapkamer make-over!

1 Perfect matras

De uitdaging voor deze make-over was een slaapkamer met allerlei schuine hoekjes, buizen en balken. Het geeft een fijn sfeertje maar vraagt ook om een stukje maatwerk. We zijn gestart met de belangrijkste keuze: een goed matras. We kozen daarom voor een Emma matras. Nieuw op de Nederlandse markt en nu al als beste getest door de Consumentenbond. Je kan het matras in verschillende formaten bestellen. Omdat we een bed op maat moesten maken, was het eenvoudig om het juiste formaat Emma matras hierbij te bestellen. Het matras van 2 x 2 meter past perfect tussen de twee balken in. De matrassen van Emma hebben drie verschillende schuimlagen en passen zich aan elke lichaamstype aan. Volgens de Consumentenbond scoort Emma bijzonder hoog op lange levensduur (9,3), veerkracht (9,6) en aanpassingsvermogen bij verschillende slaaphoudingen  (8,2). Een heerlijk dik matras met hotellook uitstraling en zeker een 5-sterren nachtrust!

 

Make-over tip

Met pallets kun je eenvoudig en relatief goedkoop snel een bed op maat maken. Dit bed is gemaakt van 8 pallets van 1 x 1 meter waarbij we twee lagen van 4 pallets op elkaar gestapeld hebben. Je kan de pallets natuurlijk ook voorzien van een mooi kleurtje.

2 Vloer als basis

De beige vloerbedekking is vervangen door wit laminaat. Doordat deze slaapkamer een klein raam heeft en weinig lichtinval, zorgt de witte vloer voor een frisse witte uitstraling en kan je wat styling betreft nog alle kanten op. De kamer lijkt optisch een stuk groter.

Make-over slaapkamer

3 Tintje groen

De voormalig donkergrijze muur heeft de trendy kleur Aquamarine Deep 198 van Little Greene gekregen. Een mooie matte kleur die zorgt voor een fijn contrast met de witte vloer en ombouw. Tip: Met een strakke ombouw verberg je alle zichtbare buizen en de radiator. Het zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling maar ook een lekker brede vensterbank voor je mooiste spulletjes. De kozijnen en ombouw zijn voorzien van een laagje verf van Little Greene White loft in de matte versie. Little Greene is een fijne verf om mee te werken en is verkrijgbaar in prachtige trendy kleuren. Neem een kijkje voor de nieuwe verfkleuren

Make-over van een slaapkamer

4 Raamdecoratie

Ook met mooie raamdecoratie kun je jouw slaapkamer een upgrade geven. Dit kozijn heeft geen standaard maat waardoor het rolgordijn niet perfect hing. We kozen voor aluminium jaloezieën op maat van Sunway. Door de grote ruimte tussen de lamellen, valt er overdag optimaal licht naar binnen.

Raambekleding slaapkamer

5 Finishing touch

Door de slaapkamer in de basis neutraal te houden, kun je met accessoires regelmatig wisselen van sfeer. Kies voor een stijlvol dekbedovertrek, mooie kussens en een fijne plaid. Wij kozen voor een combinatie van cool blauw en groentinten met een dekbedovertrek van Beddinghouse: Lagos – Bluegrey en kussens van KAAT Amsterdam. Wil je kans maken op zo’n leuk kussen van KAAT Amsterdam? Doe dan mee met de winactie

Productinformatie

Shop jouw slaapkamer make-over met deze producten:

Matras: Emma matras

Raamdecoratie: Sunway

Verf op de muur: Little Greene Aquamarine Deep 198

Verf kozijnen en ombouw: Little Greene Loft White 222

Vloer: IKEA laminaat wit Prärie

Dekbedovertrek: Beddinghouse Lagos – Bluegrey

Kussens: KAAT Amsterdam

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.