Stek Woon & Lifestyle Magazine

Felle kleuren plissegordijnen geven je woning een speels karakter

Het kiezen van het juiste gordijn is misschien wel één van de moeilijkste taken wanneer je gaat verhuizen of gaat renoveren. Gordijnen bepalen voor een groot deel de sfeer. Je kan voor save gaan en een naturel kleur kiezen. Maar kan jouw kamer wel een opkikker gebruiken? Felle kleuren gordijnen geven je woning een speels karakter. Waar kan jij het beste voor kiezen? Een paar tips op een rijtje.

Juiste moment

Begin met een moodboardje te maken van de materialen, meubels en accessoires die je al hebt. Neem daar ook de vloer in mee en de kleur die je op de muur wilt. Als je die elementen allemaal bepaald hebt, kies dan pas je gordijnen uit.

Stek Magazine Stylingadvies

Welke lichtinval

Het materiaal van de gordijnen is ook heel afhankelijk van je doel. Wil je juist veel licht doorlaten of moet de ruimte verduisterd worden? In dat laatste geval kun je beter voor gevoerde gordijnen kiezen. Die vallen wel iets minder soepeltjes dan dunne stoffen.

Fijne uitstraling

De keuze voor de stof is ook heel afhankelijk van de uitstraling die je wil bereiken. Stoffen als velours en zijde komen mooi tot hun recht in een klassieke inrichting. Linnen is heel geschikt voor een wat meer moderne uitstraling en is ook wat luchtiger.

Speels karakter

De keuze van de kleur is heel afhankelijk of je de gordijnen onderdeel wil laten zijn van de rest of juist kies om de gordijnen de eye-catcher te laten zijn. Ga je voor ‘blend in’ dan zijn gordijnen in de kleur van je muur of een tintje donkerder een goede keuze. Een felle kleur kan juist zorgen voor die knipoog in je kamer en een speels effect.

Lengte gordijnen

Ook heel bepalend voor de uitstraling is de lengte van je gordijnen. Laat je ze juist een stukje over de grond vallen of houd je van clean en zorg je dat ze precies passen? Je kan veel gordijnen als standaard formaat kopen of gaan voor maatwerk. Ben je zelf niet zo handig met de naaimachine of heeft jouw kantelraam een afwijkend formaat? Plissegordijnen van doehetbudget.nl kun je ook online op maat laten maken.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.