Stek Woon & Lifestyle Magazine

Kies je nieuwe laminaatvloer met dit stappenplan

Het is niet gemakkelijk om belangrijke keuzes te maken. Dit zul je bijvoorbeeld ook merken als je een laminaatvloer gaat kopen. Je kunt dan kiezen uit ontzettend veel opties en ziet op een gegeven moment waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Dat snappen we volledig, vooral omdat veel van de vloeren op elkaar lijken. Om dan toch nog een beslissing te kunnen maken en een nieuwe laminaatvloer te kunnen kopen, is het verstandig om het onderstaande stappenplan toe te passen.

laminaatvloer stappenplan

Stap 1: Analyseer de vloeren en ruimte

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk een aankoop doen. Dit heeft echter tijd nodig. Je zult bijvoorbeeld eerst alle vloeren moeten analyseren. Kijk hierbij vooral naar de exemplaren van laminaat, maar als een verkoper een vloer van PVC aanraadt, moet je dit uiteraard ook bekijken. Weet je zeker dat je liever een laminaatvloer hebt? Analyseer dan de opties die je hebt, al moet je ook de ruimte waarin het gelegd wordt analyseren. Kijk bijvoorbeeld naar de lichtinval en de kleuren die je in het interieur gebruikt. Het is immers belangrijk dat je nieuwe vloer past bij deze tinten, maar ook bij de meubels en de kamer in het algemeen. 

 

Laminaatvloer stappenplan

Stap 2: Bepaal de sfeer 

Nadat je alle laminaatvloeren en de ruimte waarin het geplaatst wordt hebt geanalyseerd moet je de sfeer bepalen die je in de kamer wilt. Een laminaat vloer heeft namelijk veel invloed op dit gebied. Daarom moet het goed passen bij de sfeer die je voor ogen hebt. Het is hierbij verstandig om een moodboard te creëren. Hierin kun je zien hoe je de vloer die je graag wilt, kunt combineren met de meubels en kleuren die je al in de ruimte hebt. Eventueel kun je hiervoor online programma’s gebruiken zodat je de sfeer nog beter in beeld krijgt. 

Laminaat of pvc geschikt

Stap 3: Koop de vloer

Je hebt nu ook de sfeer bepaald en bent dus in staat om een aankoop te doen. Kies voor de laminaatvloer die volgens jou het beste past bij het plaatje dat je in gedachten had toen je begon aan de zoektocht! Nadat je de vloer hebt besteld, is het verstandig om een professional in te huren die het voor je kan leggen. Eventueel kun je de plaatsing ook zelf doen. Laminaatvloeren zijn namelijk heel makkelijk zelf te installeren. Ben je hier toch iets minder handig mee, dan kan je ervoor kiezen een vloerenlegger in te huren.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.