Stek Woon & Lifestyle Magazine
IMG  copy

Kerstsfeer in huis!

Persoonlijk hou ik meer van het voorjaar en de zomer, maar… het leuke van deze decembermaand vind ik dat je je huis helemaal in winterse sferen kunt brengen!! De kerstperiode brengt veel gezelligheid met zich mee en het is leuk om dit ook in je interieur terug te laten komen. Met accessoires die je anders misschien niet zo snel gebruikt. Haal kerstsfeer in huis!

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering

Haal de kerstsfeer in huis

Wij hebben gekozen om geen mooie grote boom in huis te halen omdat die onze speelse katers niet overleven… Daarom laat ik het kerstgevoel terugkomen in de accessoires. Zo heb ik de mooie grote boom gewoon ingelijst! Ik vind het te gek staan en omdat dit geen versierde boom is, kan de poster de hele winter blijven hangen.

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering

Kleine kerstboompjes

Helemaal geen boom in huis vond ik ook niet leuk, dus heb ik het groen terug laten komen in een paar kleine boompjes en wat groene takken. Daarnaast heb ik her en der diverse kleine houten boompjes neergezet. Zo is er toch genoeg kerstsfeer in huis.

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering

Kerstversieringen

Met kaartjes en accessoires heb ik de muur verder aangekleed. Dit jaar heb ik gekozen om naast zwart, wit, mint en hout ook een beetje goud terug te laten komen in de versieringen.

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering

Let it snow

Deze poster vond ik vorig jaar al erg mooi. Dit jaar heb ik hem eindelijk gescoord! Het is een canvas poster die ook zonder lijst kan worden opgehangen. Ik heb ervoor gekozen om hem wel in te lijsten. In de papervase heb ik een mooie tak Eucalyptus gecombineerd met ander mooi groen.

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering

DIY kerstster

De houten ster is een DIY project van mijn vader en gebruik ik al een aantal jaar. Het is makkelijk te maken. Verzamel tijdens een wandeling door het bos mooie takken van gelijke dikte. Zaag ze thuis op maat en bind ze vast met touw naar keuze.

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering | DIY kerst

DIY sterren van papier

Paper stars. Ik heb ze een aantal jaren geleden ontdekt en ben nog steeds fan. Ze zijn kant-en-klaar te koop, maar er zijn ook veel mooie stroken papier te koop waarmee je deze papieren sterren zelf kunt vouwen. Je moet er even voor gaan zitten en er handigheid in krijgen, maar het is erg leuk om te doen! En ook rustgevend zelfs! Je kunt ze niet alleen als decoratie voor op tafel of in de boom gebruiken, maar je kunt er ook een persoonlijke boodschap aan bevestigen en ze als ‘kerstkaart’ versturen!

Kerstsfeer in huis | Stek Magazine | Kerstversiering | DIY kerst

Ik heb altijd bloemen of takken in huis, maar tijdens deze periode is Eucalyptus mijn favoriet. De takken zien er mooi en stevig uit en blijven heel lang goed. Bovendien ruiken de bladeren ook nog erg lekker! Ik wens iedereen veel plezier met het decoreren van het interieur! En natuurlijk alvast hele fijne feestdagen en een heel goed nieuwjaar!

José schreef deze blog enige tijd geleden voor Stek Magazine. Nieuwsgierig naar andere blogs van José? Neem een kijkje op thatfridayfeeling

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.