Stek Woon & Lifestyle Magazine
stek

Kersttrend: Alternatieve kerstboom

Ben je op zoek naar wat last minute kerstinspiratie? Er zijn genoeg kerstboom alternatieven! Ook voor de DIY fans zijn er genoeg leuke DIY kerstbomen om te maken maar ze zijn ook in alle vormen en formaten te koop. We zetten er 10 voor je op een rijtje!

stek12_05

#1 DIY kerstboom van printjes

Voor onze cover (2014) maakten we deze alternatieve kerstboom. We zochten via Google mooie kerstplaatjes, kerstquoten en afbeeldingen. Allemaal in dezelfde kleurtinten. Daarna hebben we ze in A5 formaat uitgeprint. Voor een boom over de volle lengte van de muur heb je 29 printjes nodig. Je kan natuurlijk ook kerstkaarten nemen. Die hebben dan ook meteen een mooi plekje! Het prachtige behang Lucid op de achtergrond is van Graham & Brown. Fotografie & styling: Souraya Hassan Bintihome

low-resolution-15940

#2 Grote vaas met takken en lampjes

Een leuk en sfeervol alternatief is deze mooie grote vaas met takken. Bevestig er een snoer met ledlampjes in en jouw kerst kan beginnen! www.lifeandgarden.com
zara

#3: Teken de kerstboom op de muur

Je hebt heel snel een mooie kerstboom getekend op deze muur met krijtbordverf. Tip: Ook leuk is om het menu op de muur te schrijven. Foto: Zarahome

xenos

#4: Houten kerstboom

Je hebt ze in allerlei vormen en maten, deze leuke houten kerstbomen. Kies voor versieringen allemaal in dezelfde kleur voor een prachtig effect. Heb jij een landelijk interieur of juist Scandinavisch? Dan is deze boom van Xenos een mooie kerstdecoratie.

Riverdale

#5: Houten kerstboompjes bij elkaar

Deze stoere houten boompjes van Riverdale staan mooi in elk interieur. Zet er een paar bij elkaar voor een groots resultaat.

treebranch

#6: Vazen met kleine kerstboomtakjes

Neem een aantal grote vazen van bijvoorbeeld House Doctor en zet hier wat verschillende maten kerstboomtakjes in. Een leuk alternatief voor een grote boom en toch heel echt kerst. Tip: Een mooie grote vaas met kersttak staat ook geweldig om de kersttafel.

ikea

#7 Kerstboom van draad

Leuk idee van IKEA. Sla een paar kleine spijkertjes op een houten plank en span met draad de vorm van een kerstboom. Je kan er zo heel handig leuke kerstversieringen aanhangen in allerlei kleuren. Zilver is wel heel mooi in combinatie met de houten achtergrond. Simpel en echt heel leuk!

3 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.