Stek Woon & Lifestyle Magazine
Laura Hindriks

Interieurontwerper Laura Hindriks: Deze keuzes maakte ik als ondernemer

Fotografie: Angeline Dobber angelinedobbber.nl

We volgen Laura Hindriks graag op Instagram. In editie 6-2020 vind je een uitgebreide binnenkijker in het prachtige huis van Laura en haar gezin. Laura werkt al jaren als zelfstandig interieurontwerper en er zijn vast veel veel interieurontwerpers en stylistes, net als wij, nieuwsgierig hoe haar loopbaan tot nu toe gaat.

Laura Hindriks

Startende ondernemer

Laura Hindriks: “Ik ben eigenlijk onverwachts voor mijzelf gestart. Ik wilde graag doorstuderen na mijn 4-jarige studie aan het Cibap aan het Artez om interieurarchitect te worden. De studie bleek niet helemaal bij mij te passen. Ik ben toen gaan onderzoeken wat het dan moest worden. Toen ik iemand leerde kennen die op jonge leeftijd voor zichzelf was gestart, begon het te kriebelen. Hoewel ik totaal niet uit een ondernemersfamilie kom of mensen om mij heen had die ondernemer waren, ben ik er toch voor gegaan. Weliswaar met een studie ernaast, SBRM aan het Saxion. Mijn bedrijf, toen Laura’s Advies, liep veel sneller dan verwacht. Na een half jaar werd het fulltime studeren en het ondernemen mij wat teveel. Ik ben toen opzoek gegaan naar een parttime baan in een woonwinkel en na 3 maanden ben ik hiermee gestopt. Van de keuze om toen fulltime te gaan ondernemen heb ik nooit spijt van gehad.”

Laura Hindriks interieurontwerp | Stek Magazine

Laura Hindriks Interieurontwerp en projectbegeleiding

Laura werkte in totaal 5 jaar binnen haar eigen bedrijf, in samenwerking met stagiaires en ook een werknemer. Toen ze zwanger was van haar eerste kindje, dochter Salomé, merkte ze dat ze wat anders wilde proberen. Laura: “Ik kwam toen een andere interieurontwerper tegen en zakelijk klikte dat erg goed. Vrij kort daarna werd mij een baan aangeboden en toen ben ik dit avontuur aangegaan. In deze periode (totaal 1,5 jaar) heb ik veel geleerd, vooral over mijzelf. Wat ik kan en vooral dat ik écht een ondernemer ben. Ik houd van avontuur en de vrijheid om nieuwe projecten op te pakken. Nu ben ik mij bijvoorbeeld helemaal aan het storten op het maken van video’s op YouTube. Eerst om te oefenen met weekvlogs, en in de toekomst wil ik graag binnenkijkers filmen en meer laten zien van opdrachten die ik doe voor klanten. Ik wil laten zien hoe ik dat aanpak en wat er allemaal bij komt kijken. Super leuk! Vanaf 1 augustus jl. werk ik weer fulltime als zelfstandige onder Laura Hindriks Interieurontwerp en projectbegeleiding Ik zie het als een 2.0 versie van Laura’s Advies, de volwassen variant, met nóg meer kennis en ervaring, met nóg een gerichter doel en beter beeld van waarom ik dit doe.”

Carrièreswitch

“In mijn eerste jaren als zelfstandige, nu dus 5 jaar geleden, werd ik ook al vrij snel heel veel benaderd door andere interieurontwerpers, interieur adviseurs of stylisten. Of door mensen die overwegen een carrièreswitch te maken. Sindsdien begeleid ik ook regelmatig anderen. Dit ga ik nu weer doen: andere ambitieuze interieur professionals begeleiden in hun bedrijfsvoering. Ik help hen te bouwen aan een sterk persoonlijk merk. Zo leuk om te doen! Ik ben blij dat ik mijn draai helemaal heb gevonden en vooral doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. De combinatie van interieurontwerp en andere ondernemers op weg helpen gaat gewoon heel goed samen. En met het nieuwe videogedeelte blijft het nog steeds een avontuur en uitdaging. Ik ben benieuwd waar ik over vijf jaar weer sta!”

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.