Stek Woon & Lifestyle Magazine

Interieur woonkamer kiezen? 5 top tips!

Het inrichten van een kleine woonkamer of juist grote woonkamer kan best lastig zijn. We geven je graag tips over hoe je jouw interieur van je woonkamer zo goed mogelijk kunt benutten. Kijk eerst eens goed naar de ruimte die je hebt en hoe je die slim(mer) kan indelen. Zo kom je vast op goede woonideeën voor een mooi interieur.

Tip #1: Zet jouw wensen op een rij

Beantwoord eens de volgende vraag: wat is de woonkamer voor jou? Waar de één de televisie prominent voor de bank wil hebben heeft de ander meer behoefte aan gezellig samenzijn rond de openhaard. Maak voor jezelf een keuze. Richt je woonkamer vervolgens in volgens jouw prioriteiten.

Interieur woonkamer: Zo bepaal je de llek van televisie en openhaard in de woonkamer

Tip #2: De juiste plek voor de televisie

In veel gezinnen speelt de televisie een prominente rol in de huiskamer. Toch blijft de tv niet het meest aantrekkelijke object. Geef de televisie een goede plek, zonder dat alle aandacht erop gevestigd wordt. Plaats hem bijvoorbeeld in een kast. De kast is de blikvanger; de televisie is desondanks goed te bekijken. Of neem de tv op in de wand. Bevestig hem eventueel aan een arm zodat je hem bij kan draaien of naar voren haalt zoals jij dat wenst.

hoe richt je een woonkamer in

Tip #3: Kleine woonkamer inrichten

Een kleine woonkamer vraagt om een inventieve indeling. Mensen zijn geneigd de grootte van de meubels aan te passen aan de ruimte. Maar veel kleine meubels geven eerder een ‘vol’ gevoel. Houd de inrichting daarom eenvoudig en overzichtelijk. Grote gebaren zonder veel fratsen geven de ruimte rust. Geef de ruimte lucht. Probeer de hoeken van de ruimte vrij te houden en je meubels van de vloer te plaatsen. Een hangend dressoir, de bank op pootjes, een luchtige salontafel. Zo behoud je het overzicht. En houd je lucht in de ruimte.

woonkamer haard

Tip #4: Grote woonkamer inrichten

Een grote woonkamer geeft veel mogelijkheden voor de indeling. Maar een te grote ruimte is ook een lastige inrichtingsklus. Je kan je snel verloren voelen. De ruimte voelt niet knus zodat de gezelligheid ver te zoeken is. Vul daarom de ruimte. Kies voor grotere meubels en maak handig gebruik van functionele leegte. Plaats bijvoorbeeld je zithoek in de ruimte in plaats van tegen de wand. De loopruimte bevindt zich zo achter de meubels. Verschillende hoeken in je woonruimte maken de ruimte spannend. Verdeel je woonkamer in ‘eilandjes’ met een andere functie. Een vloerkleed is een eenvoudig hulpmiddel om zo’n plek te definiëren.
hoe maak ik een kinderhoek in de woonkamer

Tip #5: Interieur woonkamer met speelplek

Heb je kinderen en geen aparte speelruimte voor je kleine schatten? Hoe lief ze ook zijn; je zit er vast niet op te wachten dat de aanblik van speelgoed, viltstiften en kinderboeken de sfeer van je woonkamer bepaalt. Maak voor de kleintjes daarom een eigen hoek. Een bureautje en flink wat bergruimte is vaak al voldoende. Ben je klein behuisd? Een nis of ongebruikte hoek tover je eenvoudig om tot speelparadijs. De ruimte onder de trap kan ook een spannende speelplek worden.

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.