Stek Woon & Lifestyle Magazine
Keukenverlichting kiezen | Stek Magazine

Inspiratie voor een nieuwe keuken

Na een jaar van heel veel thuis zijn, werpen veel mensen een kritische blik op hun interieur. Zo ook op de keuken. Veel keukens kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Soms helemaal nieuw, soms alleen met wat handige trucjes opgeknapt. Kleur is een van de trends nu, maar ook natuurlijke materialen. 

verlichting voor de keuken kiezen | Stek Magazine

De uitstraling

Opvallende kleuren zijn ware eyecatchers in de keuken. Nu hoef je niet alle frontjes van de keukenkastjes knalgeel te verven om met deze trend mee te gaan. Bijvoorbeeld je accessoires of keukenapparatuur in een mooi kleurtje aanschaffen kan al veel doen. Het leuke is dat veel leveranciers ook op deze trend inspelen en hun apparatuur aanbieden in frisse kleuren. De tijd van het per se zwarte koffiezetapparaat ligt wel achter ons. Ben jij helemaal niet van de felle kleuren? Ook de natuurtinten blijven een trend. Net als dat zwarte koffiezetapparaat. Zo is er voor iedereen een mooie keuken met de accessoires in zijn favoriete kleur.

Verlichting voor de keuken mogelijkheden | Stek Magazine

Het lichtplan

Licht speelt een grote rol in de keuken. Het liefst natuurlijk daglicht, maar dat is niet in elke keuken weggelegd. Je kunt een lichtplan laten maken, waarbij je diverse soorten verlichting een rol geeft. Sfeerverlichting in de vorm van een accessoire, werkverlichting door bijvoorbeeld inbouwspotjes te (laten) installeren en basisverlichting als ‘grote’ lamp. Vooral van die inbouwspotjes heb je veel plezier, omdat je daarmee de werkbank optimaal verlicht.

Inbouwspotjes keukenkastjes | Stek Magazine

In de kastjes

Niet alleen de buitenkant van je keuken ziet er bij voorkeur lekker opgeruimd uit, ook de binnenkant van je kastjes mogen weleens een kritische blik. Je kunt handige vakverdelingen aanschaffen voor je besteklade, maar ook voor borden en kopjes. Vooral in keukens die bestaan uit een aantal grote lades is vakverdeling een handigheidje. Je kunt altijd terugvinden wat je zoekt en niet onbelangrijk: ook als iemand anders de vaatwasser leeghaalt is het vrij duidelijk waar hij alles moet laten. 

Verlichting voor de keuken | Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.