Stek Woon & Lifestyle Magazine
Terras inrichten | Overkapping maken voor een terras | Stek Magazine

In 4 stappen een overdekt terras

Stap 1: Wat wil jij eigenlijk?

Waar moet jouw buitenkamer aan voldoen? Welke sfeer past bij jouw huis en tuin? Ga eerst eens op zoek naar inspiratie. Er zijn volop mooie voorbeelden te vinden van een overdekt terras. Verzamel lukraak aansprekende afbeeldingen. Zo krijg je goed in beeld wat jouw stijl is. En wat de mogelijkheden zijn. Kijk daarom goed om je heen. Ga bijvoorbeeld gericht op zoek in modeltuinen. In de Tuinen van Appeltern is een breed scala aan oplossingen te bezichtigen. Of zoek online, vanuit je luie stoel. Pinterest of Google-afbeeldingen zijn onuitputtelijke bronnen.

Overdekt terras inrichten | Stek Magazine

Stap 2: Wensen overdekt terras?

Het is erg belangrijk om te weten wat je op een overdekt terras gaat doen. Wil je uitgebreid tafelen met vrienden? Dan is een lange tafel met veel stoelen bepalend voor de maat van je overkapping. Of heb je juist een relax-hoek met heerlijke banken voor ogen? Ga dan eens meten hoeveel ruimte je daarvoor moet reserveren.

Terras inrichten | Overkapping maken voor een terras | Stek Magazine

Stap 3: En verder?

Zijn er nog andere wensen die je hebt voor een overdekt terras? Verlichting, water, barbecue en muziek? Opslag van kussens, houtskool of een goed uitgeruste buitenkeuken? Of houd je je terras liever heel eenvoudig. Door op dit moment de juiste keuzes te maken kan je doelgerichte stappen nemen om je wensen te vervullen.

Terras inrichten | Overkapping maken voor een terras | Stek Magazine

Stap 4: Hoe?

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Daar ben je vast wel achter! Nu je de afmeting en de stijl bepaald hebt kan je gericht op zoek naar een handige klusser die voor jou een overdekt terras op maat maakt. Of je kiest voor een prefab model. Op de websites van gespecialiseerde tuincentra en bedrijven staat een flink assortiment getoond. Ga wel altijd kijken voor je een definitieve keuze maakt voor de overdekking van je terras!

Kortom…

Check eerst aan welke eisen je moet voldoen voor je verdere plannen maakt voor jouw terras overkapping. Stort je daarna op jouw eigen wensen, om deze vervolgens werkelijkheid te laten worden. Zo geniet jij binnen de kortste keren optimaal van je tuin!

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.