Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij Thera | Stek Magazine

“Ik ben een echte interiorholic”

In Elst bevindt zich de nieuwbouwwoning van Paul en Thera. Zij wonen samen met hun dochters Eva (18) en Mare (15) in het populaire dorp tussen Arnhem en Nijmegen. Dexx, een Tibetaanse terriër pup, maakt het gezin compleet. Thera noemt zich terecht een ‘interiorholic’ want de passie voor alles wat met huis en tuin te maken heeft, spat ervan af in deze binnen- en buitenkijker!

Interiorholic Zoniac | Interieur binnenkijken | Stek Magazine

Interiorholic Thera

Het gezin woont nu tweeëneenhalf jaar in dit huis. “Na enkele mislukte pogingen om een bestaande woning te kopen, hebben we ons ingeschreven voor een nieuwbouwwoning”, vertelt Thera. “Het is een heerlijk ruim huis in jaren 30 stijl. Dat sprak ons erg aan. Het fijne aan een nieuwbouwwoning is dat je alles naar eigen stijl en smaak kunt inrichten en dat alles nieuw is. Ik heb een grote passie voor design en styling en ben zowel binnen als buiten graag bezig. Mijn man en ik vinden het allebei leuk om zelf dingen te maken in ons huis. Dus dit was in alle opzichten een ideaal huis.

Wij hebben de woning volledig casco laten opleveren. Urenlang bestudeerden we de bouwtekeningen. Het was steeds weer puzzelen en meten. We hebben uiteindelijk veel aanpassingen gedaan. Bovenaan mijn wishlist stond een stalen taatsdeur. Heel tof dat deze wens onlangs gerealiseerd is. Het zorgt voor licht en een ruimtelijk effect; ik ben er zo blij mee. We hebben gekozen voor rookglas omdat dit mooi bij de lampen boven de eettafel past. De deur naar de trapkast hebben wij vervangen door een kamerhoge deur zodat er meer eenheid is. Een grote aanpassing die we gedaan hebben op het oorspronkelijke ontwerp is de keuken naar de voorzijde verplaatsen en aan de achterzijde drie meter uitbouwen. De ruimte onder de trap hebben we dicht laten maken en we hebben een deur in de woonkamer laten plaatsen. Met deze laatste aanpassing is een trapkast gecreëerd. Deze extra bergruimte bij de keuken is erg handig.”

Interiorholic Thera | Roomdivider van staal | Interieur binnenkijken | Stek Magazine
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is quote_top.png

Bovenaan mijn wishlist stond een stalen taatsdeur. Heel tof dat deze wens onlangs gerealiseerd is.

Woonkamer grijze bank met veel kussens | Stek Magazine | Binnenkijken bij Interiorholic Thera

Feeling voor interieur

In haar dagelijks werk helpt Thera als echte interiorholic ondernemers bij allerlei vraagstukken. Daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf: Studio Zodiac. Enkele maanden nadat ze deze woning betrokken, maakte Thera een instagram account aan. Aangemoedigd door vrienden die terecht vonden dat ze een goede feeling had voor styling en interieurontwerp. Een kleine 2 jaar later volgen meer dan 70.000 interieur- liefhebbers Thera enthousiast op Instagram. In november 2020 lanceerde Thera haar eigen website studiozodiac.nl  om zo ook beroepsmatig haar passie te kunnen uitoefenen. De site is een woonblog om je te informeren en inspireren over alles wat met wonen te maken heeft. “Ik geef tips, een kijkje in ons huis en voorzie de lezers van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan”, legt Thera uit. 

Interieurstyling woonkamer | Stek Magazine | Binnenkijken

Een droomhuis voor iedereen

“Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben”, zegt Thera. “Of het nu voor mezelf is of in opdracht, een huis inrichten is voor mij als het leggen van een puzzel. Zo’n puzzel leg je niet in één keer. Je begint met de randen, de basis. In ons geval was dat een whitewash eikenhouten visgraatvloer. Deze stond al lang op onze wishlist. Ik houd van warmte in een interieur en dit zorgt voor een warme basis. Ik vind het mooie aan een houten vloer dat deze leeft. De wanden hebben we in eerste instantie wit gelaten, maar inmiddels sluipen er steeds meer gekleurde wanden in ons interieur. Het zorgt ervoor dat het zachter oogt. Vervolgens zijn we de rest van de puzzelstukjes bij elkaar gaan zoeken, te beginnen met de bank en eetkamertafel. Stapje voor stapje heeft ons interieur verder vorm gekregen. Eigenlijk is het continu in beweging.”

Visgraatvloer met zwarte keuken | Stek Magazine | Interiorholic
Visgraatvloer met witte keuken | Interiorholic | Stek Magazine
Witte open keuken | nieuwbouwhuis inrichten | Stek Magazine
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is quote_top.png

Een heerlijke plek in ons huis is de erkerbank. Ik heb deze zelf ontworpen en laten maken door een meubelmaker. De vorm van een nisje wordt versterkt doordat we de lattenwand op het plafond hebben doorgetrokken. Zo is het een heerlijk plekje geworden.

sfeer brengen in een nieuwbouwhuis | Stek Magazine
sfeer brengen in een nieuwbouwhuis | Stek Magazine

Centrum in huis

De keuken is een belangrijke ruimte voor het gezin. “Ik bof enorm met een man die heel goed kan koken en Ik zorg ervoor dat de tafel leuk gedekt is”, lacht Thera. “Ieder z’n talent”, voegt Thera met een knipoog toe. “Met een man die graag kookt is veel werkruimte en opbergruimte erg fijn. Een kookeiland was hiervoor de ideale oplossing. Ook kozen we voor grote lades, zodat je alles gemakkelijk kunt vinden. Ik vind het heerlijk om aan het eind van de middag een barkruk erbij te pakken en onder het genot van een wijntje gezellig samen de dag door te nemen.”

Interieur met pit

Als we Thera vragen om haar woonstijl te beschrijven, moet ze even nadenken. Thera: “Ik denk dat mijn woonstijl niet in 1 term te vangen is. Ik vind het leuk om verschillende stijlen te blenden. Ik houd van warmte in een interieur en stoere elementen die het interieur wat spice geven. Wij hebben dit gerealiseerd door een eikenhouten vloer en een lattenwand te combineren met zwarte accenten zoals de roomdivider die we zelf gemaakt hebben, de stalen taatsdeur en in accessoires.” Als Thera echt een omschrijving moet geven, zou ze haar woonstijl labelen als ‘industrieel chique’. “Maar over twee jaar kan ons interieur er wel weer heel anders uitzien want ik houd gewoon van veranderen”, voegt Thera lachend toe.

Werkplek inrichten | Zelf bureau maken in slaapkamer | Stek Magazine | Binnenkijken bij Interiorholic Thera
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is quote_top.png

We hebben zelf een hoofdbord ontworpen en gemaakt met een zwevend nachtkastje waar ze haar telefoon draadloos kan opladen.

Zelf een headboard maken van houten latjes | Stek Magazine |Interiorholic
Sfeervolle slaapkamer met houten panelen | Stek Magazine

Meiden domein

Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers van dochters Eva en Mare alsmede de stijlvolle badkamer. Oorspronkelijk waren er 3 slaapkamers. Deze zijn teruggebracht naar 2 zodat de meiden lekker veel ruimte hebben. Een paar maanden geleden kreeg de kamer van de oudste dochter een flinke make-over. Thera: “We hebben zelf een hoofdbord ontworpen en gemaakt met een zwevend nachtkastje waar ze haar telefoon draadloos kan opladen”, vertelt Thera. “Het is een sfeervolle, warme ruimte geworden waar ze zich fijn kan terugtrekken.” 

Scandinavische badkamer met grote grijze tegels, houten kastjes en witte waskommen | Stek Magazine

Zelfde stijl

Thera: “Wij hebben de stijl van de woning doorgetrokken in de badkamer. Onze keuzes voor de badkamer zijn vooral vanuit praktisch oogpunt gemaakt. We hebben een dubbele wastafel. Ik vind grote enkele lades mooier staan, maar om in de ochtend gezellig samen op te starten zijn dubbele lades praktischer. We hebben veel opbergruimte in de badkamer. Dit is ideaal met twee meiden. Daarnaast is het zo gemakkelijker om het opgeruimd te houden. We hebben geen bad maar een extra ruime inloopdouche. In ons vorige huis werd ik gek van het poetsen van de glazen deur. Die hebben we hier dus weggelaten. We wilden zo min mogelijk tegels, maar in de douchehoek en bij de wastafel is dit wel zo handig. Om het verder rustig te houden zijn de wanden gestuukt.”

Slaapkamer maken op schuine zolder | Stek Magazine | Binnenkijken bij Interiorholic Thera
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is quote_top.png

Door het nieuwe bed begon het direct bij mij te borrelen: time for change!

Muurtje maken tussen slaapkamer en gang | Stek Magazine | Binnenkijken bij Interiorholic Thera
Sfeervolle slaapkamer met schuin raam | Stek Magazine

Make-over

Ook de bovenste verdieping moet binnenkort geloven aan een make-over. De van oorsprong redelijk donkere ruimte kreeg eerder al de nodige dakramen waardoor een fijn slaapvertrek ontstond. Maar na 2,5 jaar is het zeker tijd voor een nieuwe make-over. Thera: “We hebben namelijk dit prachtige nieuw bed gekregen, waar we erg blij mee zijn. Het bed slaapt super en we worden meer uitgerust wakker. Door het nieuwe bed begon het direct bij mij te borrelen: time for change!” Ben je benieuwd hoe de slaapkamer er na de make-over uitziet? Neem dan een kijkje op het instagram account van interiorholic Thera: myhomeofzodia 

Reageer