Stek Woon & Lifestyle Magazine
Bali Project

Iets aan je muur? Ontdek Madumadu!

Oké, je wilt iets op die kale muur. Maar wat? Een groot schilderij? Of juist een verzameling aan kleine schilderijtjes? Ga je voor een origineel? Of een reproductie? Koop je iets als investering? En kies je dan voor een schilderij of een foto van die ene hippe fotograaf? Huur je iets bij de Kunstuitleen? Of heb je juist gespaard voor iets eigens? Zo vreselijk moeilijk. Keuzes keuzes keuzes…

Aanwezig & bepalend

Het is vaak een echte hersenbreker: iets kiezen voor aan je muur. Zelfs voor mij als interieurontwerper. Het is zo persoonlijk. En zo bepalend ook. Tot mijn eigen verbazing zijn mijn muren best leeg op dit moment. In tegenstelling tot mijn vorige huis, waar de muren uitgroeiden tot hysterische plakboeken. Alles wat ik mooi en inspirerend vond, kreeg een plekje. En geloof me: dat was veel!

Keuzes keuzes keuzes…

Inmiddels weet ik dat het de kunst is om te doceren. Maar daar ontstaan de dilemma’s in mijn hoofd. Wil ik een afbeelding of liever een object? Ik wil niet zomaar een kant-en-klaar ingelijste doek uit een woonwinkel kopen. Boring! Verder hou ik van iets groots. Ik ben nou eenmaal fan van blow-ups. Maar hoe groter, des te bepalender. En dus dubbel zo moeilijk. Bovendien wil ik na een tijdje wel weer ergens anders tegenaan kijken. Smaken veranderen. Zul je net zien; heb je flink gespaard om dat fantastische schilderij of die waanzinnige foto te kopen, ben je het na een tijdje alweer beu om er dagelijks tegenaan te kijken.

Houten mala’s

Gelukkig heb ik goed nieuws voor alle twijfelaars: ik heb een fantastisch compromis gevonden. XL houten mala’s – van origine Boeddhistische bidsnoeren met 108 kralen – van Madumadu Jippie! Decoratief én symbolisch. Handgemaakt én uniek. En ook nog eens in een fijn (groot) formaat.

Fair-made eyecatchers

De houten mala’s van Madumadu zijn een eigentijdse variant van de oorspronkelijke (gebeds)ketting of armband. Deze mala’s zijn namelijk bedoeld voor aan de muur, als zogenaamde woonkettingen. Allemaal in een fijn XL formaat. Een woonketting is maar liefst zo’n 86 cm lang. De veer is 56 cm hoog, 21 cm breed en 4 cm dik. Elke kraal is ongeveer 2,5 cm dik en de kralenketting telt 29 cm. Er is een Peace mala (een houten 70’s vredesteken) een Love mala (een houten open hart) en een Lucky Coin mala (een houten geluksmunt). Elke mala heeft een symbolische betekenis en is handgemaakt. Kortom: mooie en unieke fair-made eyecatchers.

Madumadu | Muurdecoratie | Stek Magazine

Feather mala

Mijn absolute favoriet: de feather mala! Dit is een grote houten veer aan een houten kralenketting. Het gebrande hout heeft een mooie diepgang. De stoere veer oogt vederlicht, ondanks het robuuste hout. Een prachtig object aan iedere muur. In verschillende culturen wordt gedacht dat veren symbolen zijn van hogere gedachten en spirituele vooruitgang. Oude culturen zagen vogels als goddelijke wezens omdat zij schepselen van de hemel zijn en daardoor dichter bij God staan. Doorgaans staat de veer voor (goddelijke) wijsheid, verlichting of waarheid.

Zoek je ook nog iets moois voor aan je muur? Dan zeg ik: hebben! De mala’s hebben een goed formaat, passen in vrijwel ieder interieur en scoren in het huidige tijdsbeeld van fair-trade en fair-made wat mij betreft een dikke tien.

Laat je inspireren☺
Love & Light

Rosalisa

Over Madumadu

Twee leuke blonde vrouwen, Linda en Jorinde, vriendinnen en studiegenoten al vanaf 1992. Inmiddels zijn ze 23 jaar vriendschap, levenservaring, 7 kinderen, 2 landen en een paar carrières verder. Linda woont en werkt op Bali met man en 4 dochters. Jorinde woont en werkt in Den Haag met man, 1 dochter en 2 zoontjes. Samen richtten zij hun bedrijf Madumadu op. Madu betekent letterlijk honing, Madumadu staat voor schatjes, maar ook voor puur, robuust en het goede leven. Omdat Linda permanent op Bali woont, kunnen zij zelf ontwerpen en lokaal produceren. Daardoor hebben zij unieke items, die net even anders zijn dan veel andere producten.

Bali Life Project

De dames produceren met hart en ziel en zijn trots deel uit te maken van het Bali Life Project! Het BLP steunt Balinese moeders uit de sloppenwijken van Denpasar. Vaak verbannen door hun families, leven zij een kansarm leven rondom de vuilnisbelt. Door deze vrouwen houten mala’s te laten rijgen voor Madumadu, verdienen ze een normaal salaris. Hiermee kunnen ze zichzelf en hun kinderen voorzien van voedsel, medische voorzieningen, kleding, school en een betere toekomst. Ieder dag dat de vrouwen werken, betekent een dag minder bedelen op straat en een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin. Ook de mensen die hun peace- en harten mala’s maken, zijn blij met het werk dat ze kunnen doen. Daarbij gaat het niet alleen om het financiële aspect. Het hebben van werk of meer verantwoordelijkheid geeft mensen meer zelfvertrouwen en daarmee ook meer hoop en zicht op een betere toekomst. Hierdoor is in korte tijd een gemeenschap ontstaan. Fantastisch om de positieve ‘vibe’ die bij hun vriendschap is begonnen, te zien groeien en te merken dat ook in Nederland mensen openstaan voor hun verhaal. Voor Jorinde & Linda zijn de moeders van BLP een extra motivatie om van Madumadu een bloeiend bedrijf te maken. Het is mooi om te zien dat je echt verschil kunt maken in iemand anders leven. Met ieder verkocht product, maken zij niet alleen ons consumenten in Nederland, maar ook vele moeders en kinderen in Bali blij! Een win-win situatie dus, die mala’s.

3 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.