Stek Woon & Lifestyle Magazine
IMG  copy

Hotspots in Groningen

Zin om binnenkort een stedentrip in eigen land te doen? Denk dan aan het mooie Groningen. De stad kent een lange, roerige geschiedenis wat is terug te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Maar ook is er de meest vernieuwende architectuur te vinden. De stad heeft een gezellige compacte binnenstad met vele terrassen en leuke winkels. Het winkelaanbod is divers, met voor ieder wat wils. Voor de interieurliefhebbers lichten we een aantal hotspots op het gebied van interieur en lifestyle uit die zeker een bezoekje waard zijn.

Folk conceptstore Groningen

We beginnen bij FOLK conceptstore waar je een prachtige mix van design, interieur, kleding, food en papierwaren kunt vinden. De Scandinavische sfeer en de mooie producten zorgen ervoor dat je bijna nooit met lege handen de deur uit loopt!

Hotspot Groningen Het Binnenste Buiten

In dezelfde straat zit Het Binnenste Buiten. Een winkel boordevol oude, nieuwe, originele meubelen, uit India, China, Tibet Mongolië, Indonesië en andere landen. Je kunt er terecht voor decoratie-, gebruiks- en kadoartikelen Allemaal handwaardig gemaakt.

Design producten bij Nul50 in Groningen

Voor diverse designproducten kun je terecht bij NUL50 in de Brugstraat.

Hotspot Groningen Hoger der Aa

Uitzicht op Hoge der Aa, één van de mooiste plekjes in Groningen. Met mooi weer kun je hier heerlijk zitten op één van de terrassen.

Hotspot Groningen Opgekweekt Noord voor verse producten

Bij Opgeweckt Noord kun je terecht voor lekkere (onverpakte) producten zoals zuivel, fruit, groenten, brood, pasta, zaden, pitten en granen. Je bepaalt zelf de hoeveelheid die je koopt. Ideaal voor recepten waarbij je maar één eetlepel van iets nodig hebt. Je kunt je eigen verpakkingsmateriaal meenemen of deze aanschaffen in de winkel bij je eerste aankoop. Een mooi concept in een mooi jasje!

Hotspot Groningen Spijslokaal Pernikkel

Tijd voor lunch? Breng een bezoek aan Spijslokaal Pernikkel. Goed eerlijk eten voor ieder moment van de dag voor een leuke prijs. En ook nog eens in een heerlijk interieur.

Laif en Nuver voor mooie woonaccessoires in Groningen

Weer op de Vismarkt aangekomen kun je een bezoek brengen aan Laif & Nuver. Een prachtige winkel met een divers aanbod van woonaccessoires en meubelen.

Wijsneus is een hippe winkel voor kinderen

Even verderop zit Wijsneus. Een leuke hippe kinderwinkel met kleding, knuffels, boeken, kaarten en kraamcadeaus.

De Oude Kijk in Groningen

De Oude Kijk in Het Jatstraat met vele gezellige koffiebars en leuke winkeltjes mag je eigenlijk niet overslaan!

Holtbar Conceptstore in Groningen voor een latte en woonaccessoires

Bestel een lekkere latte bij HOLTBAR concept store en shop meteen leuke accessoires voor in huis!

De Stadsakkker in Groningen voor terras, tuin en balkon

Even verderop zit De Stadsakker met allerlei spullen voor in je stadstuin of voor op je balkon.

Søstrene  Grene woonwinkel in Groningen

Altijd leuke spulletjes bij Søstrene Grene aan de Grote Markt.

Groening eco popupstore in Groningen

In de Oosterstraat zijn ook leuke woonwinkels te vinden, waaronder GROENiNG eco pop-up store met mooie duurzame producten.

Naast bovenstaande heeft Groningen nog veel meer te bieden. Uiteraard het reguliere winkelaanbod, maar naast de winkels is er op cultureel vlak genoeg te zien en beleven. Beklim bijvoorbeeld de Martinitoren voor een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek het Groninger Museum met haar wisselende tentoonstellingen. Of maak een leuke stadswandeling waarin een gids je meeneemt door delen van Groningen waar je anders niet zo snel komt. Met genoeg barretjes en restaurantjes is het er heerlijk vertoeven.

Fotografie: José Russchen thatfridayfeeling

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.