Stek Woon & Lifestyle Magazine
Sluiz Tienda Bar Ibiza

Conceptstores op Ibiza

Wat zijn wij, klanten, tegenwoordig toch verwend. We hoeven niet meer winkel in en winkel (puf puf) uit om een leuke outfit te scoren. Of om onze woonkamer te updaten met wat leuke accessoires én een kek bijzettafeltje. Nee, wij consumenten worden tegenwoordig op onze wenken bediend. Het gaat ons niet primair om de artikelen alleen. Wij willen namelijk geïnspireerd, geprikkeld en verleid worden. En waar kan dat beter dan in een concept store? Concept stores onderscheiden zich in de eerste plaats van ‘normale’ winkels door een breed assortiment aan te bieden. Dit brede assortiment bestaat overigens dan vaak uit productgroepen die niet direct aan elkaar verbonden zijn. Daarnaast wordt ook ingespeeld op de beleving van de klanten en dit wordt versterkt door de niet alledaagse combinatie van producten. Een conceptstore is een plaats waar nieuwe ideeën samenkomen en worden uitgetest (het concept) met als doel klanten aan te trekken (en uiteraard winst te maken uit de verkoop). Het gaat om de totaalbeleving. Tijdens mijn laatste bezoek aan Ibiza heb ik mijn favoriete conceptstores bezocht en ik deel ze graag met je.

Sluiz Ibiza conceptstore

Sluiz: best gelukte conceptstore ever!

Sluiz is een begrip op Ibiza. De meest geliefde en inspirerende shop op het eiland. De enorme tentenloods kun je gewoonweg niet missen. Op de weg naar Santa Gertrudis staan in een grasveld tientallen Hollandse blauwgevlekte koeien te grazen. Het Nederlandse koppel Hans en Yvonne Nuyten begonnen in 2006 deze conceptstore en inmiddels is Sluiz een begrip met twee vestingen en favoriet bij zowel toeristen als bewoners van het eiland. In de buurt van Sant Josep is Sluiz een jaar of negen geleden klein begonnen. Gestimuleerd door de enorme toeloop werd de winkel flink uitgebreid. Het succes werd door collega ondernemers, die hun beklag deden bij de gemeente, niet in dank afgenomen. De uitbreiding zonder vergunning nekte Sluiz in Sant Josep. Maar ondernemers pur sang als Hans en Yvonne zijn, lieten zij zich niet klein krijgen en openden in 2011 een nieuwe conceptstore van maar liefst 9.000 m2 nabij Santa Gertrudis. Hans is inmiddels de 60 gepasseerd maar niet minder gedreven. Hij grapt over een hobby die danig uit de hand is gelopen.

Ibiza Sluiz conceptstore

Uniek concept

Sluiz heeft een uniek concept. In design, in vintage, in eten, in evenementen. Het is een moderne belevenis van winkelen, altijd in beweging en geconcentreerd op de productbeleving. Met oer Hollandse producten als drop, pindakaas en Exota frisdrank als knipoog. Niet alleen voor stylisten maar ook voor iedereen die inspiratie op wil doen is Sluiz een must! De wijze waarop alles gepresenteerd en geëtaleerd wordt is uniek. Groeperingen en stapels van eenzelfde product geven een bijzonder en sterk visueel plaatje (had Jan de Bouvrie toch nog een punt). Bij Sluiz denken ze niet klein maar XXL. En alles met een knipoog. Niet alleen de grazende koeien in de wei maar ook andere levensgrote beesten zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Neushoorns, pinguïns en giraffen in allerlei kleuren maar ook apen, bulldogs, poedels en olifanten inclusief lampenkap op hun kop. Een knipoog naar de paardlamp van Marcel Wanders zullen we maar zeggen. Het assortiment in de winkel is enorm. Een rij van felgekleurde etalage bustes in de tuin, tuinkabouters met de middelvinger omhoog, glazen potjes Hak geëtaleerd in een oude wc.pot, the Snob Black Tie Cava flessen en zelfs kaviaar chips (Torres). Maar ook houten letters, kerstballen, kandelaars, hippe keuken accessoires, serviezen, kastjes en kussens, brillen en boeken, lampen en beddengoed. You name it. En niet te vergeten de briljante verkeersborden. Je parkeert je auto bij je favoriete bord. Ik wil ze allemaal. Ze zijn te koop voor €50. Maar precies zoals het hele concept van Sluiz is één bord niet leuk maar minimaal vijf. Dus nog even sparen. De enorme plastic watertanks, hangend aan kettingen als verlichting van zijn winkel, heeft Hans via internet gekocht van een weet-producent die de politie op zijn hielen had. De tientallen vierkante meters glasplaten waarop boeken worden gepresenteerd vond hij in een museum.

Sluiz Ibiza paardlamp

Mix van interieur, kleding, bar, restaurant, galerie, muziek & events

Naast de enorme interieurcollectie is er ook nog kleding te koop. Van de mooiste merken tot unieke ontwerpen. Even bijkomen van alle indrukken en het shoppen? Dat kan in het buitencafé waar ze overheerlijke drankjes, sapjes, vers gebakken appeltaart en een mediterrane lunch serveren. Deze winter wordt het restaurant in het kledinggedeelte geopend. Het hele jaar door worden allerlei evenementen georganiseerd. Sluiz is 365 dagen per jaar geopend. De locatie leent zich daar uitstekend voor. In de winter is er op zondagmiddag live muziek, Food Factory en het enige wijnproeverij festival van het eiland samen met Vino&Co.

CoCoq

Sinds mei dit jaar is er weer een nieuwe conceptstore geopend die zeker ook de moeite waard is om een kijkje te gaan nemen. Deze gigantische winkel vind je op de weg van Ibiza naar Santa Eularia aan de linkerkant. Naast originele en prachtig handgemaakte exclusieve meubels verkopen ze huishoudelijke design apparaten (een gouden Smeg koelkast om te smelten) hippe woonaccessoires, design kleding (prachtige badpakken) unieke handgemaakte sieraden, fantastische boeken over Ibiza om maar eens wat te noemen. Alles is prachtig gestyled. Uiteraard is er ook plek voor een hapje en of snapje. Er worden veel bijzondere evenementen georganiseerd met live muziek, DJ’s, Street Urban Art, recent was er een American Day met BBQ en expo van de mooiste oldtimers die je ooit gezien hebt.

Huis in Ibicenca stijl

Puur natuur, mooie natuurlijke materialen en aandacht voor de balans op het eiland definieert de stijl van Cocoq. Door conceptdesign en kunst is Cocoq in staat mooie natuurlijke materialen in kunstvoorwerpen en kunstwerken voor het huis te transformeren. Een team van professionals, zowel architecten, binnenhuisarchitecten als makelaars helpen je het perfecte huis én thuis te realiseren. Niet alleen door de ideale plek op het eiland voor je te vinden maar ook met behulp van hun unieke concepten om je droomhuis te verwezenlijken, gebouwd in Ibicenca stijl.

Have fun

Rosalisa

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.