Stek Woon & Lifestyle Magazine
Friday Next Cafe Overview

Gespot! Woonwinkel Friday Next

Elke maand spotten we een leuke winkel. Dit keer Friday Next aan de Overtoom in Amsterdam. Shoppen voor een compleet nieuw interieur, woonaccessoires of andere kleinigheidjes zoals tassen, boeken en sieraden doe je bij Friday Next. Een variatie aan spullen waar het altijd een feestje is om rond te neuzen. Overal waar je kijkt doe je inspiratie op een word je op ideeën gebracht; zelfs in het café! We zijn benieuwd naar de personen achter deze leuke winkel! We spraken met Esther Blaffert en Paulien de Vries.

CF118120-(1)

Er miste nog iets in Amsterdam
Esther en Paulien komen uit de advocatuur. We zijn wel heel benieuwd hoe zij erop gekomen zijn om deze conceptstore te beginnen. “We misten iets in Amsterdam,” vertelt Paulien. ‘’We wilden een plek hebben waar de ervaring en het concept centraal staan in plaats van alleen de winkel of het café. Dat was toen nog heel nieuw, inmiddels zie je steeds meer conceptstores.’’

Entrance-Friday-Next

Groot assortiment
Friday Next is een conceptstore met een breed scala aan meubelen en merken. ‘’Wat we neerzetten is natuurlijk een klein gedeelte van wat er uiteindelijk allemaal mogelijk is,” licht Esther toe. “Wat wij ook doen in de conceptstore is advies geven. Waar het op neer komt is dat heel veel mensen hier aan het winkelen zijn en dan advies nodig hebben in bepaalde stoffen, kleuren of interieur.” Naast een breed assortiment aan meubelen en merken, verkoopt Friday Next ook kleine accessoires. Je kunt er voor iedereen wel wat vinden. ‘’Wij selecteren ook alleen specifieke items, voornamelijk om de Friday Next sfeer te creëren. Dat willen we in de producten duidelijk naar voren brengen,’’ voegt.

Friday-Next-Label-Table

Wij hebben nog even lekker rondgeneusd in deze leuke conceptstore. Mocht je in de hoofdstad zijn, zeker even langsgaan. Al is het alleen maar voor de beleving.

Friday-Next-Pottery

Je leest het volledige interview in Stek Magazine 01, 2015.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover