Stek Woon & Lifestyle Magazine

Hotelluxe in je toilet

We voegen steeds meer luxe toe in huis. De boutique hotelstijl is enorm populair in zowel woonkamers als badkamers. We willen graag een 5 sterren ervaring in ons eigen interieur. Daar hoort natuurlijk ook je toiletruimte bij. Hoe je hotelluxe in je toilet toepast, lees je in dit artikel.

Hotelluxe in je toilet | Stek Magazine

Jouw woonstijl

In een prachtig ingericht huis hoort ook een mooi toilet. Tenslotte is dit ook de ruimte waar jouw gasten gebruik van maken. Dan wil je dat dit ook helemaal past in de stijl van jouw huis. Neem deze ruimte dan ook mee als je je huis nog volledig moet inrichten, zoals bij een nieuwbouwwoning. Zo kun je bepaalde keuzes meteen doorvoeren in de inrichting van je toiletruimte. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde vloer als de rest van de verdieping.

Hotelluxe in je toilet | Stek Magazine

Een trend die je ook juist kan toepassen in de kleinste ruimte van je huis is het visgraatmotief. Denk bijvoorbeeld aan de wandtegels. Het geeft de uitstraling van hotelluxe in je toilet. Deze trend zien we namelijk ook veel terug in openbare toiletten in hippe restaurants en lifestyle hotels.

Gouden visgraat tegels toilet

Hotelluxe toilet

Naast de uitstraling van je toiletruimte is het toilet zelf natuurlijk een belangrijk onderdeel, zo niet het belangrijkste onderdeel. Bijna alle moderne toiletten zijn voorzien van een zwevend toilet. Het oogt veel ruimtelijker en is ook gewoon praktisch met schoonmaken. Wil je echt hotelluxe in je toilet? Kies dan voor een douche-wc. Ook dit wint steeds meer aan populariteit. Het is eigenlijk een combinatie van een bidet en een wc en is een duurzamere en hygiënischere oplossing dan een gewoon toilet. Een voorbeeld van zo’n douche wc is de Sensia Arena van Grohe. Deze heeft ook een zogenaamd soft close deksel en een nachtlampje wat automatisch aangaat in het donker. Als dit geen hotelluxe is!

Hotelluxe in je toilet | Stek Magazine

Finishing touch

Een ander belangrijk onderdeel van je toilet is een fonteintje. In de huidige toilettrends zien we steeds meer ‘mini wastafelmeubels’ in de toiletten. Net zoals in hotels eigenlijk. Een mooi klein meubel, bijvoorbeeld uitgevoerd in houtlook, met een opzet waskom en moderne kraan. Zo heb je meteen een opbergmogelijkheid voor je extra toiletrollen en bijvoorbeeld je gastendoekjes. Als je geen ruimte hebt voor een klein kastje kun je ook kiezen voor een klein houtlook blad of marmer look blad met een opzet waskom. Dit geeft veel meer het gevoel van hotelluxe in je toilet dan een ‘simpel’ wit fonteintje. Met deze tips kun je aan de slag om ook alle hotelluxe in jouw toilet toe te passen. Zo wordt het vast de mooiste ruimte in huis!

Reageer