Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kunstgras

Hoe het kunstgras Nederland veroverde

Een groene leefomgeving vinden we allemaal belangrijk. We halen lekker veel trendy plantjes in huis en ook in de tuin en op het balkon wordt ruimte gemaakt voor groen. De vraag die we regelmatig voorbij zien komen is of je nu eigenlijk absoluut ‘echt’ groen moet hebben of niet. Zo kwamen we ook op het volgende onderwerp: kunstgras. In Nederland is de populariteit enorm toegenomen. Als je denkt aan het kunstgras van vroeger, dan moet je beslist even verder lezen want tegenwoordig is kunstgras niet meer van echt te onderscheiden maar heeft het wel de nodige voordelen!

Kunstgras in de tuin

Kunstgras blijft groen

Wie droomt er niet van een prachtige groene grasmat in de tuin? Maar om zo’n mooi gazon te krijgen, en te houden, is nog niet zo eenvoudig. Eer de zaadjes zijn uitgegroeid tot mooie grassprietjes en je er eindelijk voorzichtig op mag lopen, dan ben je wel even een zomertje verder. En vaak is het zo als we iets willen, dan ook graag meteen vandaag. Kunstgras kun je in principe vandaag hebben. Kunstgras leggen kun je zelf doen of laten doen. De betere aanbieders van grastapijt geven je ook de nodige adviezen wanneer je het graag zelf wil leggen. Enige wat je nodig hebt is een zeer vlakke ondergrond, bedekt met zand. Wil je extra lang van je kunstgras genieten? Dan is een onderdoek echt aan te raden.

Milieuvriendelijk grastapijt

De keuze voor een fijne grasmat is vaak omdat het zo fijn is voor kinderen om op te spelen. Je wil dan uiteraard het beste en meest veilige materiaal. Een grastapijt bestaat uit polyethyleen en is kind- en diervriendelijk. Het materiaal is ook zeer duurzaam en gaat jarenlang mee. Wist je dat een groot aantal kunstgrastapijten volledig in Nederland wordt geproduceerd? Steeds meer mensen genieten in Nederland van dit product van eigen bodem.

Altijd groen gazon

Je hebt heel veel verschillende soorten kunstgras, lees: verschil in kwaliteit en prijs, dus bekijk goed welke grasmat past in jouw ideaalplaatje. Groot voordeel van kunstgras is dat het altijd groen blijft. Ligt jouw tuin bijvoorbeeld op het Noorden? Dan zal gewoon gras het daar niet heel goed doen. Met kunstgras heb je wel het hele jaar door een mooie groene uitstraling. Doordat er met verschillende kleuren wordt gewerkt van mosdraad, krijg je de natuurlijke uitstraling van echt gras. Kwalitatief kunstgras is niet van echt te onderscheiden. En de investering is aanzienlijk lager omdat het jarenlang mee gaat. Net als bij gewoon tapijt kun je ook stalen aanvragen van de verschillende soorten. Zo krijg je een goede indruk hoe jouw grastapijt eruit kan zien. En vooral even voelen. De sprietjes voelen zacht en natuurlijk aan!

Onderhoudsarm

Fijn bijkomend voordeel is natuurlijk dat je niet elke week je zaterdagmiddag hoeft op te offeren om je gras te maaien. Enige wat je moet doen is af en toe wat zand erover strooien en je kunstgras goed vegen. Bijzaaien, opnieuw leggen, onkruid verwijderen en mesten is verleden tijd. Zeker de moeite waard als je graag een mooi gazon wil of een fijn stukje gras voor de nodige groen op je balkon!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.