Stek Woon & Lifestyle Magazine

Hoe kies je de juiste plant voor jou?

Voeg wat groen geluk toe in je prachtige huis! Er zijn veel redenen om van planten te houden, ze helpen de lucht in huis te zuiveren, verbeteren de luchtvochtigheid en ze kunnen een positief effect hebben om je mentale gezondheid. Het toevoegen van planten aan je huis is een geweldige manier om wat leven in je ruimte te brengen. Maar met zoveel verschillende soorten planten die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke plant perfect is voor jou. Hier een aantal tips om de juiste plant voor je huis te kiezen. Laten we beginnen!

Juiste plant kiezen via fleur.nl

Bepaal wat je zoekt in een plant 

Bij het kiezen van planten zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Zoek je iets wat gemakkelijk te verzorgen is? Iets wat de lucht in je huis zuivert? Iets wat kleur geeft? Of misschien al het bovenstaande? Als je eenmaal weet wat je zoekt, wordt het veel gemakkelijker om je opties te beperken. Misschien ben je (nog) niet de beste planten ouder en wil je graag makkelijk beginnen! Gelukkig zijn er heel veel planten opties beschikbaar.

Juiste plant kiezen via fleur.nl

Houd rekening met je ruimte 

Niet alle planten zijn geschikt voor kleine ruimtes. Als je bijvoorbeeld in een studio woont, kun je beter niet kiezen voor grote planten die veel onderhoud vergen. Omgekeerd, als je veel lege ruimte te vullen hebt, kun je misschien beter voor iets groters gaan. Het gaat erom de juiste balans te vinden voor jouw prachtige ruimte! 

Juiste plant kiezen via fleur.nl

Hoeveelheid licht in je huis

Ja, alle planten hebben zonlicht nodig, maar sommige hebben meer nodig dan andere. Als je een donker appartement hebt met heel weinig natuurlijk licht, kies dan voor een plant met weinig licht, zoals slangenplanten of pothos. Deze kamerplanten kunnen lagere lichtomstandigheden verdragen en hebben niet zoveel zon nodig als andere soorten. Aan de andere kant, als je een zonnige plek in je huis hebt, kun je gaan voor iets als vetplanten of cactussen die goed gaan bij helder licht.

Juiste planten kiezen via fleur.nl

Vergeet het water geven niet! 

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste factor om te overwegen bij het kiezen van de juiste plant. Sommige planten (zoals vetplanten) hoef je niet vaak water te geven, terwijl andere (zoals varens) vaak water en nevel nodig hebben. Doe je onderzoek naar hoe vaak elk type plant water nodig heeft voordat je een definitieve beslissing neemt en vind binnen no-time jouw favoriete plant! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.