Stek Woon & Lifestyle Magazine
H diamant

Gespot: De krantenkapper

Houd jij van freubelen met papier of mooie schriftjes en bijzondere stempels? Breng dan zeker een bezoekje aan deze leuke website van De Krantenkapper. Je kan er handige malletjes bestellen om zelf doosjes te maken bijvoorbeeld. Wij zijn fan!

Zelf een doosje maken

De zussen Lotte en Janneke vormen samen ‘De krantenkapper’. De naam komt uit de tijd dat ze als kleine meisjes kappertje spelen. Uiteraard mocht hun eigen haar niet geknipt worden dus knipten ze stapels kranten in reepjes om die met een diadeem op hun hoofd te zetten. De haren van kranten werden gevlochten, gingen in staarten en werden natuurlijk ook mooi geknipt.

Kristal van papier maken

Papieren versiering in diamant vorm

De dames hebben hun creatieve inslag behouden. Lotte heeft een achtergrond in textiel en ontwerpt, Janneke is grafisch vormgever en werkt het liefst aan platenhoezen. “Het is perfect dat we zussen zijn,” vertelt Lotte. “We hebben aan een half woord genoeg en we kunnen goed kritiek van elkaar accepteren.”

Zelf een doosje van papier maken

H107_vierkant_vrij

“We richten ons, net als toen we kleine kappertjes waren, op papier bij de Krantenkapper. We ontwerpen schriftjes, ansichtkaarten en kalenders. We hebben ook artikelen die papier nodig hebben zoals stempels.”

 

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.