Stek Woon & Lifestyle Magazine
RolfBenz

Fabrieksbezoek Rolf Benz

Op de cover van de kersteditie kozen we een design icon: Rolf Benz 580. Omdat een nummer niet zo veel zegt vertellen we het verhaal van het ontwerp. Tijdens een persreis waar we een kijkje mochten nemen in de wereld van Rolf Benz en de fabriek bezochten raakten we geïnspireerd door dit merk waar kwaliteit en ambacht op de eerste plaats staan.

Rolf Benz 580 kersteditie Stek Magazine

Ambacht in Rolf Benz fabriek
De naam fabriek doet eigenlijk geen eer aan het productieproces van Rolf Benz. Het is meer een groot atelier te noemen waar een enorme voorraad aan leer en stoffen ligt. Elke lap leer wordt gescand en alleen de beste kwaliteit wordt gebruikt. Als je door de fabriek loopt zie je overal handwerk. Het leer wordt gespannen en gecontroleerd, de stiksels worden handmatig aangebracht en in separate units staan ware timmermannen de onderstellen handmatig voor te bereiden en in elkaar te zetten. Geen meubelstuk komt verder zonder de grootste kwaliteitscontrole. Het ambachtelijke werk resultaat dan ook in een hoog zitcomfort en een in principe levenslange duur.

Designstoel Rolf Benz 580
In de grote showroom staan tal van mooie nieuwe ontwerpen. Eentje die ons dus met name is opgevallen is designstoel Rolf Benz 580. Ontworpen door het designduo Formstelle. Het ontwerp valt op door het elegante houten frame dat zich fraai om de royale zitkussens ‘plooit’. Als je goed kijkt dan zie je de origami kunst terug in het ontwerp. Het designduo liet zich inspireren door deze vouwtechniek.

 

rolf benz 580 origami

Stoel design geïnspireerd door Origami
Het frame is van massief hout (eikenhout in diverse kleuren of notenhout). De zitkussens stralen comfort en liefde voor het ambacht uit. Het ambachtelijke ontwerp wordt versterkt door duidelijke siernaden in de stoffering. Al met al een prachtig staaltje van kennis en kunde van de ambachtelijke stoffeerder.

Wil je meer weten over Rolf Benz meubelen of het zitcomfort even zelf testen? Neem dan een kijkje op de site van het Rolf Benz design centre.

 

1 reactie

 • Goede middag

  Mijn naam is Ad van Rooy
  Dit gaat over geheel iets anders, wij hebben het een 2,5 en een 3 zits bank van RB de 322 serie van mijn moeder overgenomen. Nu zijn we nog op zoek naar zo’n 3 zitsbank van de zelfde kleur. Maar ik kom er niet achter welke kleur het is. Hoe kom ik daar achter.

  Het is heel fijn leer niet met die grove bobbeltjes.
  En de kleur is niet ijs wit of krijt wit maar ook geen beige.
  Wij vinden het prachtig.

  Zou ons iemand kunnen helpen

  Alvast vriendelijke bedankt

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.