Stek Woon & Lifestyle Magazine
Geef je tuin een make-over | Stek Magazine

Geef jouw tuin een make-over

In september kunnen we nog regelmatig lekker genieten van de tuin. Maar zo richting de herfst is het ook tijd om op te ruimen, bij te snoeien en op te knappen. Drie tips voor een make-over van jouw tuin.

Tuinontwerp | Make-over van je tuin | Stek Magazine

Nieuwe planten

Met planten kun je je tuin of terras al een make-over geven. Kies planten uit die passen bij de stijl van je huis. Ga je voor alleen groen en siergras of juist ook voor kleuraccenten? September is de ideale tijd om vaste planten aan te schaffen en in de tuin te plaatsen. Zo kunnen ze lekker groeien en heb je hier de volgende zomer veel plezier van. Voor alvast wat kleur in de tuin in het voorjaar, kun je deze maand ook al voorjaarsbollen planten. Voor het aanleggen van een gazon is dit een goede periode. Ook voor het bijzaaien is dit een goede tijd zodat alle kale plekken volgend jaar weer vol zijn.

Tuinontwerp | Make-over van je tuin | Stek Magazine

Nieuwe schutting

Om je tuin een geheel nieuwe look te geven is de kleur van je schutting heel bepalend. Net zoals in het interieur waar we momenteel veel zwarte keukens zien, zwarte kranen in de badkamer, zwarte stalen kozijnen, is ook buiten deze kleur populair. Door van een natuurlijk houten schutting naar zwart te gaan geef je je tuin een grote make-over. Je zal zien dat de uitstraling totaal anders is. Is je schutting aan vervanging toe of heb je gewoonweg geen zin om eindeloos met de beits in de weer te gaan? Denk dan aan schuttingen van Woodcomposiet Ten opzichte van houten schuttingen zijn deze vrijwel onderhoudsvrij en heel duurzaam. Ander fijn voordeel is dat ze niet verkleuren en niet rotten. Je kan kiezen uit heel veel verschillende designs of juist een houtlook. Een goede investering voor een stijlvolle make-over van je tuin.

Nieuwe tegels

Ook met tegels bepaal je voor een groot deel de uitstraling van je tuin. Ga je voor grote moderne tegels of juist voor charmante kleinere tegeltjes? Tip: maak een moodboardje voor je tuin en terras. Kies net als voor binnen 5 basiskleuren uit die de uitstraling gaan bepalen. Het groen van de planten is er al eentje, de kleur van de tegels een tweede, de keur van de schutting een derde, de kleur van je huis een vierde en de kleuren van het meubilair vormen de vijfde kleur. Kies hierbij twee of drie accentkleuren uit voor de accessoires zoals kussens, plantenbakken en de bloeiende planten. Jouw make-over wordt gegarandeerd een succes!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.