Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine interieur app

Exclusieve designer-eyecatchers tegen lage kosten? Bereik geweldige effecten met een gerichte selectie

Ze zijn een uitdrukking van persoonlijke stijl, levensstijl en een plek om je terug te trekken en je goed te voelen: je eigen vier muren. Voor veel mensen is de inrichting van hun woonruimte dan ook uiterst belangrijk. Puristisch clean chic, dromerige boho-stijl, barokke elementen of stand-flair met meubels van steigerhout – de lijst van individuele interieurontwerpen is lang en geeft je steeds opnieuw inspiratie. Echter hoeft er niet altijd gebruik te worden gemaakt van buitengewoonlijke elementen. Ook een bewuste keuze van tijdloze meubelen en decoratieve accessoires kunnen voor prachtige accenten zorgen en een interieur geheel opknappen.

Eyecatchers design interieur | Stek Magazine

Betoverend woningtextiel verwent het oog met een hoge behaaglijkheidsfactor

Het is geen geheim dat woningtextiel een kamer gezellig maakt. Ze geven het geheel een warm karakter, bieden volop gelegenheid tot behaaglijkheid en dempen het geluid, wat een groot voordeel blijkt te zijn, vooral in kamers met hoge geluidsniveaus. Twijfel daarom niet om jouw huis in te richten met een esthetisch aantrekkelijke vloerkleden. Het nestelt zich onder jouw tenen, slikt het omgevingsgeluid en rondvliegend stof op (gunstig voor parket- of laminaatvloeren) en laat de kamer stralen met een heel bijzondere uitstraling. Een kleine tip: des te hoger de tapijtpool, des te comfortabeler de ambiance. Wie voor neutrale kleuren kiest, heeft meer flexibiliteit om de woonruimte te decoreren met gekleurde decoratieve stukken.

Suggesties voor andere interessante eyecatchers:

  • Kussens
  • Plaids
  • Gordijnen
  • Poefs
Eyecatchers bijzettafels | Ambiente wonen | Stek Magazine

Compact, gezellig en erg handig: de bijzettafel

Ze zijn compact, overtuigen door een uniek ontwerp en hebben geen echt doel nodig. Omdat ze zo veelzijdig zijn, nemen ze de meest uiteenlopende taken op zich. Gebruik bijzettafels als opbergplaats voor luxe (designer) boeken, of gebruik ze om decoratieve voorwerpen zoals: beeldjes, foto´s etc. aantrekkelijk uit te stallen. Leuk bijkomend voordeel: bijzettafels zijn daarnaast natuurlijk ideaal voor koffie en gebak! Dressoirs dienen een soortgelijk doel en kunnen worden gebruikt om multimedia op te bergen, zodat alles er netjes uitziet.

Designboek als eyecatchers interieur | Stek Magazine

Bloemen & vazen: zorgen voor een elegante ´touch´

Verse bloemen doen de leefruimte onmiddellijk levendiger lijken, brengen licht en vreugde en zorgen voor een indrukwekkende ruimtelijke stemming. Aangezien bloemen meestal voor zichzelf werken, is het raadzaam een vaasontwerp te kiezen dat terughoudend is. Met een eenvoudige, minimalistisch vormgegeven vaas in wit zet je altijd een passend kader neer. Een transparant model is nog sprekender, omdat ook hier de bloemstengels zichtbaar zijn. Trouwens, stijlvolle vazen kunnen ook worden gebruikt voor trendy droogbloemen zoals Pampasgras

Eyecatchers interieur | Stek Magazine

Sfeervolle kandelaars voor een harmonieuze gloed in de woonkamer

Of het nu een zwoele zomeravond is of een avond bij het haardvuur in het grijze jaargetijde: kaarsen verlichten de duisternis, maar tegelijkertijd stralen ze ook de ziel. Hun zacht flikkerende gloed zet melodieuze accenten in het interieur en zorgt voor een huiselijk woongevoel. Met een edele kandelaar zet je de passende omlijsting.

Woonaccessoires | Stek Magazine

Een minimalistisch model met duidelijke lijnen kan in de meest uiteenlopende woonruimten worden gebruikt en siert ook de gedekte koffietafel wanneer gasten worden aangekondigd.  Vloerlampen zijn een uitstekend alternatief, voor ieder die de voorkeur geeft aan elektrisch licht. Dankzij hun slanke vorm vullen ze nissen, geven direct of indirect licht en maken indruk als booglamp in de woonruimte. Realiseer jouw woondromen met minimale inspanning en geniet van een maximaal effect.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.