Stek Woon & Lifestyle Magazine
designer meubels

Designer meubels in huis? Zo ga je ermee om

Soms is je woning toe aan een opfrisbeurt. Met mooie en luxe designer items creëer je een tijdloze sfeer en ziet je huis er prachtig uit. Maar hoe richt je je woning leuk in en zorg je ervoor dat je designer items lang meegaan? Met deze tips helpen we je op weg naar een droominrichting, waar je lang van zult genieten.

Geef eyecatchers een centrale plek

Designer items zijn bijna altijd stijlvol en bevatten veel luxe. Ze komen in ieder interieur tot hun recht. Geef ze daarom een centrale plek in huis, want het zijn echte eyecatchers die gezien mogen worden. Heb jij een een prachtig designer item in de woonkamer, of misschien wel in de tuin? Deel jouw mooiste stek dan eens met ons.

Designer meubels | Stek Magazine

Stem de designer items op elkaar af

Design meubels zijn vaak erg uniek. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de aanschaf van de meubels. Vind je ze over vijf of tien jaar nog steeds mooi? En kun je ze goed afstemmen op de rest van je interieur? Anders loop je al gauw het risico dat het een allegaartje wordt. Match ook de kleuren van je designer items. Bezoek daarom ook eens een woonbeurs voor inspiratie en advies.

Impregneer je meubels 

Je meubels, zoals je bank of stoel, zet je vaak het liefst zo dicht mogelijk bij het raam. Je kunt dan vanuit je luie stoel of bank lekker naar buiten kijken en ook binnen van het warme zonnetje genieten. Maar dat is nou juist het probleem: de zon die hele dag op je meubels schijnt. Je meubels kunnen hierdoor verkleuren, en dat wil je natuurlijk niet. 

Designer meubels kopen | Stek Magazine

Je kunt dit deels voorkomen door je meubels te impregneren. Bij impregneren breng je een afstotende vloeistof aan die door het materiaal wordt opgenomen. Zo voorkom je dat het materiaal wordt aangetast door bijvoorbeeld UV-straling.

Pas op met kinderen en huisdieren

Leuk, die mooie design lamp op het hoekje van de tafel. Totdat je kind het per ongeluk omstoot of de hond hem er met zijn staart af zwiept. Zet je designer items wel in het zicht maar op veilige hoogte, zodat je kinderen en/of huisdieren er niet bij kunnen komen. Zo voorkom je onnodige schade. 

Schade is helaas niet altijd te voorkomen. Wil je hoge kosten voor reparatie of in het ergste geval zelfs vervanging door brand of diefstal voorkomen? Het is dan verstandig om je geliefde design meubels ook te verzekeren door een inboedelverzekering af te sluiten. Met een allrisk inboedelverzekering ben je – in de meeste gevallen – ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt. Woonverzekeringen zijn er in allerlei soorten en maten: controleer daarom altijd welke woonverzekering het beste bij jou past!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.