Stek Woon & Lifestyle Magazine
Elke dag zoeken naar de mooiste vakantiestekjes

Elke dag zoeken naar de mooiste vakantiestekjes

Aan de ringvaart in het Noord-Hollandse Driehuizen ligt aan de dijk het 4-persoons tiny house ‘Juffertje in het groen’. Een vakantiehuisje op een idyllisch plekje waar de reislustige Ilse een tijdje heeft gewoond. We nemen samen met haar een kijkje in dit leuke huis en vertellen je alles over haar bijzondere beroep dat ooit als hobby begon.

Mooiste vakantiestekjes

Ilse is gek op reizen met haar man, twee kinderen, lieve familie en leuke vrienden. “Ik ben altijd op zoek naar die ene geweldige plek”, vertelt Ilse. “Die plek met dat heerlijke bakkertje op loopafstand, een boerenmarktje op woensdag en dat afgelegen strandje! Dat éne vakantieadres vinden is het leukste wat er is! Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt: ik verzamel de leukste vakantieadresjes in binnen- en buitenland. Ik bezoek zelf ook veel van deze adresjes, blog erover en ik zoek op maat het perfecte vakantiestekje voor iedereen die door de (internet)bomen het bos niet meer ziet.”

Stek Magazine | Juffertje in het groen

Van hobby naar werk

Het lijkt een ideaal beroep om altijd met vakanties bezig te zijn. Ilse: “Het is eigenlijk ontstaan als een uit de kluiten gewassen hobby. Ik zocht altijd al met veel plezier vakantieadressen. Vaak werd ik ook gevraagd: waar ga jij dit keer heen of weet jij nog iets leuks voor de meivakantie? Digitale mappen vol heb ik met leuke plekken, zonde om die niet te delen! En laat ik schrijven, mooie foto’s (maken), interieur en mensen inspireren nu ook nog eens heel leuk vinden… Wat ooit begon met schrijven over mijn bezochte plekken in een blog, is nu een mooie collectie vakantieadressen, een blog en een ontzorg-service voor iedereen die te druk is, geen zin heeft in zoeken of gewoon verrast wil worden.”

Stek Magazine | Juffertje in het groen

Stek Magazine | Juffertje in het groen

Het geheim

We herkennen allemaal wel de hoop dat je vakantiehuisje er in het echt net zo mooi uitziet als op de plaatjes. We vragen Ilse hoe het haar lukt om zulke bijzondere huizen en plekken te spotten. “Ja, dat is geheim…”, lacht Ilse. “Nee hoor. Ik spot heel veel leuke plekken op Pinterest, Instagram en Facebook, volg andere bloggers en verzamelaars. Maar ook gewoon door te zoeken op internet. En als ik een reis aan het voorbereiden ben, stop ik alle potentiële adresjes in een map. Het liefst boek ik direct bij de eigenaar. Ik vind persoonlijk contact belangrijk en je betaalt zo ook een eerlijke prijs. Inmiddels word ik ook veel getipt door mensen om mij heen, altijd heel leuk. En doordat ik de meeste plekken zelf heb bezocht, weet ik ook hoe het er is en of het aansluit bij de wensen van mijn klanten. Mijn grootste droom? Alle plekken in mijn collectie bezoeken. Dan ben ik wel even onderweg!”

Vakantiehuis het Juffertje

Ook in ons mooie Nederland spot Ilse de leukste huizen. Zo ook het Juffertje. Ilse: Zo’n tiny house is tegenwoordig helemaal ‘in’, dus de hoogste tijd dat Vakantiehuisinspiratie er ook eens eentje ging proberen. Het Juffertje staat aan de rand van de Eilandspolder, bij Driehuizen en is gebouwd in die typische stijl die je in de Beemster overal ziet. Wuivend riet, vogels, eenden, de grutto’s, koeien en die ècht Nederlandse wolken. Boven je vliegen de vliegtuigen naar verre oorden, maar hier zit je lekker aan het water: kanootje aan de paal gebonden, broodjes bakken boven de vuurschaal of vanuit het bad op pootjes genieten van het uitzicht. Het Juffertje was een oude kas en is in 2017 verbouwd tot vrijstaand woonhuis. Het ‘glazen huisje’ ligt op zo’n mooi plekkie aan het water midden in de Beemster. Mijn gezin en ik hebben hier enorm genoten. Ultiem vakantiegevoel in Nederland! En de eigenaren zijn schatten, je voelt je écht welkom! Janneke woont ernaast. Je kan het Juffertje het hele jaar door huren.

Stek Magazine | Juffertje in het groen

Klein maar fijn

Ondanks dat het huisje klein is, is alles aanwezig in één ruimte. Er is geen badkamer maar wel een toilet en een bad (met douche). Ilse: “Wanneer je hier in bad zit, kun je waanzinnig uitkijken over de polder. Buiten is nog een buitendouche en een bad op pootjes (met warm water) voor als je gezwommen hebt, even wilt afkoelen of gewoon omdat je een vrijbuiter bent. Alles om te slapen, badderen en koken is aanwezig voor 4 personen (zelfs peper/zout/suiker/olijfolie). Vanaf het houten terras stap je zo in 1 van de 2 kano’s en off you go! Achter het huisje kun je prima even oefenen en spelen in de kano. Wil je verder? Dan til je hem over de weg de ringvaart in en kun je de rest van dit waterrijke gebied ontdekken. Het terras loopt nog verder door tot aan de zijkant van het huisje. Daar staat zo’n prachtige vuurschaal die zich uitstekend leent om je stokken met deeg tegenaan te zetten en een eigen gemaakt broodje te bakken. Worstje er in… diner is ready!”

Stek Magazine | Juffertje in het groen

Uitstapjes

In dit heerlijke huisje kom je helemaal tot rust. Meer zin in actie? In de omgeving is genoeg te doen. Ilse: “Breng zeker een bezoekje aan De Rijp, een dorpje uit de 17e eeuw dat mooi bewaard is gebleven. Vroeger lag het aan de Zuiderzee en werd er gevist op haring en walvissen. IJsjes haal je hier bij Toetie Froetie, fluisterbootjes huur je bij Het Ouweland en eten doe je in het Wapen van Munster met een waanzinnige inrichting en dito maaltijden. Slenter door dit dorpje, duik de kerk in, bezoek het museum ‘In ’t Houtenhuis’, let ook even op alle ‘makelaars’ (gevelversieringen op de houten topgevels) die op bijna elk huis te vinden zijn. Je voelt de historie van dit dorp in elk facet. Alkmaar is 12 km van dit adresje en natuurlijk bekend om de kaasmarkt. Wij hebben even goed onze zakken gevuld bij ‘In de Soete Suyckerbol‘. De keuze is hier reuze op het gebied van snoep en thee. Lunchen & shoppen kan heerlijk bij Living Roots.”

Stek Magazine | Juffertje in het groen

We vonden het erg leuk om samen met Ilse één van haar mooie vakantieplekjes op te zoeken. Benieuwd naar alle andere leuke adresjes van Ilse of heb je een zoekopdracht voor jouw droomvakantie? Neem een kijkje op vakantiehuisinspiratie.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.