Stek Woon & Lifestyle Magazine
Een kleurrijke binnenkijker bij Sicco en Sabine

Een kleurrijke binnenkijker bij Sicco en Sabine

We nemen een kijkje bij Sicco (37) en Sabine (31). Sicco is arts en heeft een eigen praktijk. Sabine is stylist, blogger en fotograaf. Ook inwonend: hond Charlie en twee katten. Sxabine is één van de stylistes van Stek Magazine. Natuurlijk zijn we heel benieuwd hoe zij zelf woont. We vragen haar meteen alles over kleur. Want dat ze van kleur houdt, is overduidelijk. Kijk maar mee in deze kleurrijke binnenkijker!

Broek in Waterland

Sicco en Sabine verhuisden in november 2016 uit Amsterdam naar Broek in Waterland. “Sicco is hier opgegroeid en wilde heel graag weer terug”, vertelt Sabine. “Ik was inmiddels ook verliefd geworden op het mooie dorp. Ons huis stond al een tijdje te koop, maar eigenlijk vonden we het eerst te duur. Na veel wikken en wegen besloten we het toch te kopen en nu zijn we daar heel blij mee. Het huis was net 2 jaar oud toen we hier kwamen wonen, dus dingen als keuken en badkamer waren eigenlijk nog heel nieuw en prima. Grote aanpassingen waren niet nodig. Alleen de vloer vonden we lelijk, dus die hebben we laten vervangen voor een gietvloer. Verder vind ik het gewoon leuk om veel te veranderen in huis. Zo verf ik geregeld een muur, hang ik andere decoratie aan de wanden en verplaats of vervang ik meubels en accessoires.”

Kleurrijke binnenkijker bij Jasper en Charlotte | Stek Magazine

Mijn woonstijl is kleurrijk, bohemian, urban jungleen kringloop/vintage. Samen is het een mooi geheel.

Kleurrijke binnenkijker bij Jasper en Charlotte | Stek Magazine

Interieurliefde sinds de lavalamp

Sabine blogt over interieur en alles wat daarbij komt kijken. Ze geeft interieuradviezen aan huis en is gek op plantjes. Hoe is die passie voor interieur en groen ontstaan? Sabine: “Dat begon als tiener. Toen was ik al veel bezig met de styling van mijn slaapkamer. In de stad was een winkel met hele hippe accessoires en daar ging ik vaak heen om van m’n zakgeld spulletjes te kopen. Denk aan een lavalamp, opblaasstoel en fotolijstjes met bont.” Ze verzekert: “Was toen mega hip!” Tijdens m’n studententijd was ik er weer wat minder mee bezig. Pas toen we twee jaar geleden hierheen verhuisden, was mijn interieurliefde weer helemaal terug. Avonden achter elkaar zocht ik plaatjes op Pinterest en sindsdien ga ik helemaal los. Mijn blog styledbysabine.com was een manier om deze passie te delen. Het begon eigenlijk als hobby, maar inmiddels is het blog echt onderdeel van mijn werk. Ik hoop mensen te inspireren met mijn tips en ideeën om zelf thuis aan de slag te gaan. Ik laat vaak budget-items zien of ik show mijn kringloop-aankopen. Zo wil ik laten zien dat een mooi interieur niet altijd duur hoeft te zijn. 

Kleurrijke binnenkijker bij Jasper en Charlotte | Stek Magazine | Binnenkijken

Plantenpassie

Sabine’s passie voor planten begon eigenlijk door Instagram. “Ik zag zoveel pannenkoekenplanten voorbij komen dat ik er ook graag eentje wilde. Toen het me lukte om die te stekken, was het hek van de dam. Ik ging naar het tuincentrum en laadde m’n kar vol met planten. Sinds die tijd zijn er steeds meer exemplaren bij gekomen. Ik laat zelden een plant dood gaan en ze groeien allemaal flink, dus het huis wordt inmiddels aardig overgenomen door het groen. Ik stek nog steeds geregeld plantjes en geef ze dan weg aan vriendinnen. Als vriendinnen moeite hebben met de verzorging van hun planten, geef ik tips. Of in het uiterste geval adopteer ik de plant. Dan komt ‘ie hier weer helemaal tot leven. Op mijn blog schrijf ik dus ook geregeld over planten en hun verzorging. Dit zijn vaak mijn best gelezen artikelen.”

Kleurrijke binnenkijker bij Jasper en Charlotte | Stek Magazine

Ik vind kleur heel belangrijk. Het brengt ons huis echt totleven en ik vind het heerlijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren. Zo’n totaal wit interieur vind ik ook geweldig, maar zelf val ik toch weer altijd op dingenmet veel kleur.

Kleurrijk advies

Het huis van Sabine heeft een heerlijke sfeer, met al die fijne kleuren. We zijn benieuwd of ze haar liefde voor veel kleur ook naar voren laat komen in haar interieuradviezen. “Kleuren spelen zeker een belangrijke rol”, vertelt Sabine. “Ik werk altijd vanuit een kleurenpalet van 5 basiskleuren. Hierop baseer ik de rest van mijn advies. Net als het moodboard en shopping-adviezen. Deze kleuren hoeven niet altijd zo uitgesproken te zijn als in mijn eigen huis. Kleurgebruik kun je natuurlijk ook subtiel toepassen. Het is heel bepalend voor de sfeer in een ruimte, dus een kleuradvies ontbreekt eigenlijk nooit bij mijn klussen als interieurstylist.”

Gevoel uitstralen

Sterker nog: voor Sabine is het haar dagelijkse werk om kleuren mooi te combineren. We vragen haar wat tricks & tips over het effect van kleur. “Warme kleuren maken de ruimte vaak wat kleiner en geven een knusse sfeer, koele tinten geven in je interieur juist een meer ruimtelijk effect”, licht Sabine toe. “Hetzelfde geldt natuurlijk voor donkere en lichte kleuren. Hier kun je dus rekening mee houden bij de kleurkeuze. Zo kun je achter de bank of achter het bed kiezen voor een warme tint om echt een knus gevoel te creëren. Je kijkt dan richting muren met een lichte en/of koele tint die zorgen voor een ruimtelijk effect. Elke kleur straalt ook een bepaald gevoel uit. Zo staat geel voor positiviteit, zelfvertrouwen en focus. Een ideale kleur dus voor de werkkamer. Blauw is juist een rustgevende kleur en past perfect in de slaapkamer. Rood is weer minder geschikt voor de slaapkamer, aangezien deze kleur energie geeft en staat voor passie en motivatie. Groen is een kleur die je eigenlijk overal in huis goed kunt toepassen. Groen straalt namelijk balans en vertrouwen uit. De kleur roze staat natuurlijk voor romantiek, voor het gevoel en zorgzaam zijn. In de slaapkamer komt deze kleur dus goed tot zijn recht.”

Een kleurrijke binnenkijker bij Sicco en Sabine

Charlie is zo fotogeniek dat ik hem regelmatig in de spotlightzet op zijn eigen Instagram account. Ik krijg zo veel reacties op zijn foto’s. Er zijn zelfs mensen uit Amerika gekomen voor een ‘meet & greet’ met Charlie.

Nog een kleurtip

Tot slot wil Sabine iedereen nog een belangrijke tip meegeven. “Als je kleuren gaat combineren, probeer ze dan altijd naast elkaar uit in huis, bijvoorbeeld met een kleurtester. Kleuren beïnvloeden elkaar enorm, dus een kleur kan heel anders uitpakken als je hem combineert met een andere – uitgesproken – kleur. Zo zie je in mijn huis het paarsroze Heart Wood gecombineerd met de kleur Urban Taupe. Urban Taupe is op zichzelf een vrij neutrale kleur, maar in combinatie met de paarsroze tint krijgt ie een roze gloed.”

Herfstitems

Tot slot willen we natuurlijk ook even weten welke musthaves we dit jaar niet mogen missen volgens deze interieurkenner. Sabine: “Als je nog niks van messing of fluweel hebt, dan is dit hét moment om dat te kopen. Ook de budgetvriendelijke winkels hebben dit momenteel voldoende in de collectie. Een herfstitem dat ik eigenlijk elk jaar wel in huis haal en slechts een kleine investering is, is een grote rozenbotteltak. Geeft een instant herfstgevoel en past in elk interieur.”

Wil je meer tips lezen van Sabine? Neem een kijkje op haar blog styledbysabine.nl of volg haar op Instagram @styledbysabine  

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.