Stek Woon & Lifestyle Magazine

Binnenkijken bij Jasper en Charlotte: Voor een flinke dosis interieur-vitamines

Jasper en Charlotte wonen samen met hun dochtertje Lorèn en hond Brooklyn in een prachtig verbouwd huis is Hengelo.Een geweldige binnenkijker waar menig interieurliefhebber jaloers op zal zijn. Kijk maar mee voor een portie interieur vitamines!

Totaalplaatje

Een spectaculaire open keuken met een prachtige grote eettafel waaraan regelmatig wordt gewerkt: het is dé eyecatcher in het huis in Hengelo. We schuiven aan en vragen het stel het hemd van het lijf. “Jasper is horlogemaker en heeft een eigen atelier in de stad waar hij ook nieuwe en vintage horloges verkoopt”, vertelt Charlotte. “Ik ben interieurontwerper en stylist. De afgelopen 9 jaar heb ik voornamelijk voor grote hotels en restaurants gewerkt. Ik was dan verantwoordelijk voor het complete concept voor de ontwikkeling van projecten. Vanaf de eerste paal in de grond tot de laatste details zoals de bloemen op tafel of de menukaart. Echt een totaalplaatje neerzetten.”

Interior vitamines | Stek Magazine | Binnenkijken bij Charlotte

Voor een flinke dosis interieur-vitamines

Binnenkijken bij Jasper en Charlotte | Stek Magazine

Interieur-vitamines

Hoewel charlotte dit werk jarenlang met veel plezier deed, werd het tijd voor iets nieuws. “Op 1 september ging mijn website interiorvitamins.com live en ging ik als zelfstandige aan de slag met concepten voor bedrijven en particulieren. Met een flinke dosis interieur-vitamines hoop ik heel veel mensen een mooi (nieuw) interieur te geven en te inspireren.”

Binnenkijken bij Jasper en Charlotte | Stek Magazine

Interior vitamines | Stek Magazine | Binnenkijken bij Charlotte

Bij toeval gevonden

Jasper en Charlotte woonden voorheen om de hoek van hun huidige woning. Bij toeval kwamen ze erachter dat dit huis te koop aangeboden zou worden. Charlotte: “Ik was met de hond aan het wandelen en zag de woning werd leeggehaald. Later die dag bracht ik een bezoekje aan de net geopende nieuwe Kringloopwinkel in Hengelo. En daar stond hetzelfde busje om de spullen uit het huis af te geven. De chauffeur vertelde dat de woning vanuit de verhuur in de verkoop zou komen. We woonden prima, maar dit huis had een eigen parkeerplaats, een garage en een fijne grote tuin. We hebben contact opgenomen met de woningbouwvereniging. Nog voordat de woning in de verkoop ging, hadden wij al een koopcontract.”

Binnenkijken bij Jasper en Charlotte: Voor een flinke dosis interieur-vitamines

Combineren van materialen

Doordat de woning altijd goed werd onderhouden door de Woningbouwvereniging, was die in redelijk goede staat. Het ontbrak alleen wel aan centrale verwarming en de woning was zeer gedateerd. Daarbij miste het stel een grote woonkeuken. “We hebben vooraf een compleet plan bedacht en uitgetekend”, vertelt Charlotte. “We hebben alles laten doen, waarbij mijn vader als bouwopzichter heeft gefungeerd.”

Binnenkijken bij Jasper en Charlotte | Stek Magazine

Binnenkijken bij Jasper en Charlotte: Voor een flinke dosis interieur-vitamines

Stijlvol zwart

Om van het huis een droomhuis te maken, moest er behoorlijk worden geklust. “We hebben de keuken aangebouwd en gekozen voor een betonnen vloer. We wilden de keuken eerst in mat wit, maar waren helemaal om toen we hem in zwart zagen.” Wat vooral opvalt in het huis, is de combinatie van materialen. Die is volledig in balans. De geweldige stalen deuren die de woonkamer scheiden van de keuken en de jaloezieën van bamboe die weer voor de nodige warmte zorgen. Charlotte: “Ik werk graag met verschillende materialen. Daarbij moet je wel moet opletten dat het niet onrustig wordt.”

Goed aangepakt

Charlotte en Jasper kozen ervoor om alles goed aan te pakken. “Dat betekende dat we soms wat langer moesten wachten, bijvoorbeeld op de stalen deuren. We hebben eerst geïnvesteerd in een goede basis zoals de vloer en de keuken. En dan weer verder gespaard voor het volgende. We doen alles in fases maar alles wat we doen, doen we heel bewust. Zo staat er nog aardig wat op ons wensenlijstje. We willen graag een wijnkelder, een open haard en een boekenkast in de woonkamer. De zolder is nu puur voor opslag en moet uiteindelijk ook verbouwd worden tot een goede leefruimte. Ook de tuin doen we in fases. We moeten de voortuin planten en er moet een hek omheen. De garage moet een stukje worden verplaatst zodat we vanuit de keuken een fijn uitzicht hebben op de tuin. Voorlopig zijn we nog wel even bezig…”

Voor een flinke dosis interieur-vitamines

Binnenkijken bij Jasper en Charlotte: Voor een flinke dosis interieur-vitamines

Interieur vol goede herinneringen

Overal in huis zien we persoonlijke details terug. Een mooie horlogeverzameling van Jasper in de slaapkamer bijvoorbeeld. Ook de hobby van Jasper is overal terug te zien. “Hij is gek van skateboarden”, licht Charlotte toe. “En hij heeft veel met muziek en platen. We vinden het allebei leuk om nieuw te combineren met oude spullen en persoonlijke dingen. Zo zie je de hobby’s van Jasper terug en aandenkens aan onze reis naar Japan. De posters zijn ook allemaal foto’s die we zelf hebben gemaakt. Ik koop niet zo snel iets omdat het trendy is, ik vind het veel leuker om zelf een mix te maken van design en kringloop. En natuurlijk met een persoonlijke touch. Het is fijn om goede herinneringen terug te zien in je interieur. Voorlopig wonen we hier fantastisch en zien we het echt als een doorlopend project.”

Voor een flinke dosis interieur-vitamines

Ik koop niet zo snel iets omdat het trendy is, ik vind het veel leuker om zelf een mix te maken van design en kringloop. En natuurlijk met een persoonlijke touch. Het is fijn om goede herinneringen terug te zien in je interieur. 

Wil je Charlotte volgen? Neem dan een kijkje op interiorvitamins.com of haar Instagram account: @interiorvitamins  

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.