Stek Woon & Lifestyle Magazine

Een fijne mix van oud & nieuw

Mirjam woont met haar partner Bram, zoon Noah Joe en zoon Eli in een heerlijk licht huurhuis. Ze is dol op interieurstyling en schrijft en fotografeert graag. Kijk snel mee naar haar interieur – een mix vol prachtige nieuwe meubelen met tweedehands toppers.

Mix van oud en nieuw

De bewoners

Mirjam (33) tekstschrijver en blogger, hobby’s interieurstyling en fotografie. Bram (27) ICT manager, hobby’s: websites bouwen en gitaar spelen. Noah Joe (11) hobby’s: tekenen en lezen. Eli (2), spelen met duplo en auto’s en puzzelen. Woning: eengezinswoning in Hoorn. Woonsmaak: mixen van verschillende materialen en het verzamelen van tweedehands spulletjes.

Fijn huis

Als Mirjam na het verbreken van haar vorige relatie op zoek is naar een nieuw huis, komt ze online haar huidige huurwoning tegen. Perfect voor haarzelf en zoon Noah Joe. In 2013 trekt ook Bram bij hen in. “Na het verbreken van mijn vorige relatie was ik op zoek naar een fijne, veilige plek”, vertelt Mirjam. “Vroeger woonde ik met mijn moeder in deze straat. Ik heb hier een fijne tijd gehad. Toen ik ontdekte dat er een huis vrij stond, koos ik dus puur op gevoel voor deze woning. Vertrouwdheid en een vleugje nostalgie.”

Een goed verhaal

Voordat Mirjam zich volledig richt op het bloggen, werkt ze in winkels. “Eerst in een kledingwinkel”, zegt ze. “En later in een winkel waar ik meubels, woonaccessoires en verzorgingsartikelen verkocht. Vertellen over de producten vond ik het leukste werk. Als een klant een cadeau zocht, liet ik vaak artikelen zien waarbij een mooi verhaal te vertellen viel. Producten waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel ging bijvoorbeeld. Of crèmes met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Of antieke kastjes waarover ik meer informatie had, zoals land van herkomst en dergelijke. Mijn drang om mooie verhalen te delen is dus altijd al groot geweest. Op mijn blog ‘Een goed verhaal’ deel ik ze. Niet alleen over spullen, maar ook over bijvoorbeeld mijn interieur, leuke uitstapjes en mooie initiatieven.”

Stoere peuterkamer van Eli

Stoere tienerkamer van Noah Joe

Stoere tienerkamer Tienerkamer inrichten

Op een roze wolk

Doordat Bram en Mirjam een kindje verwachten, is Mirjam momenteel zo in de ban van het zwanger zijn dat ze een tweede blog heeft opgezet: The Baby Project. “Ik deel iedere week van mijn zwangerschap een blog,” vertelt Mirjam. “Dat gaat natuurlijk over zwanger zijn, maar ook over het inrichten van de kinderkamer en over verantwoorde (baby) producten. Die moeten natuurlijk wel een goed verhaal hebben.”

Een goed verhaal Mirjam Hart

Gek op kleurtjes

Mirjam houdt van een warme sfeer in huis. “Ik probeer dit te creëren door middel van kleurgebruik, het mixen van verschillende materialen en het verzamelen van tweedehands spulletjes. Ik heb nooit echt een plan als ik een ruimte ga inrichten. Ik heb natuurlijk wel ideeën in mijn hoofd, maar die kunnen veranderen door de komst van een bepaald meubelstuk of het vinden van een mooie muurverf. Ik houd erg van kleine hoekjes met stillevens van mooie accessoires. Ook ben ik gek op kleuren als oudroze, oker en mintgroen. Maar soms probeer ik wel eens alle kleine spulletjes weg te halen en gekleurde kussentjes te vervangen door wat neutralere tinten, maar gaandeweg sluipen de kleuren en kleine frutseltjes toch weer terug in ons interieur.”

Kleur in huis

Liefde voor tweedehands

Mirjam koopt graag bij kringloopwinkels en via Marktplaats. “Dat scheelt niet alleen enorm in prijs, maar ik vind het ook leuk om iets “unieks” te hebben. Daarnaast is inrichten en stylen met relatief goedkope items heel fijn, omdat het met mijn veranderdrang anders niet te betalen is! En als ik een keertje toch niet zo blij ben met mijn aankoop, dan heb ik er ook niet zo veel spijt van. Vaak verkoop ik mijn miskoopjes gewoon weer door via Marktplaats of een rommelmarkt. Het enige item waar ik niet zo blij mee ben in huis is onze bank. Hij zit heerlijk, maar de kwaliteit valt erg tegen.

Hoekje met plantjes en spulletjes

Onvervangbaar

We zijn benieuwd waar Mirjam absoluut nooit afscheid van zou nemen. “De groene televisiekast en de witte kast in de gang gaan zeker mee als we ooit verhuizen! Ook de buffetkast in de keuken is een blijvertje. Daarnaast zijn kleine items waaraan ik fijne herinneringen heb, zoals het groene vogelkooitje dat ik ooit in Lille kocht en een klein vitrinekastje dat ik vond in Kopenhagen, voor mij onvervangbaar. Die mogen dus absoluut niet weg!”

Ooit iets aan doen

Met de drang om altijd weer iets te veranderen, is er vast iets wat Mirjam graag nog aan wil pakken in huis. “Jazeker, dat is de trap naar zolder. Een doorn in mijn oog. Op deze trap zat eerst onooglijk tapijt en dat heb ik eraf gehaald. Onder dat lelijke tapijt kwam een hele toffe trap tevoorschijn, maar de lijmresten zitten er nog steeds op. Dus daar wil ik ooit echt iets aan doen. Maar ik heb nu natuurlijk ook heel veel zin om de babykamer in te richten.”

Wonen, spelen, werken

Wat kunnen we in de toekomst nog allemaal van Mirjam verwachten? “Ik heb nog 1001 plannen,” lacht Mirjam. “Ik zou graag een webshop willen openen met mooie interieuraccessoires, verzorgingsproducten en cadeauartikelen met een goed verhaal. Maar in dit huis heb ik niet voldoende opslagruimte. We willen heel graag een grote kangoeroe-woning laten bouwen samen met mijn moeder, maar daarvoor moeten we eerst nog even flink sparen! Maar mijn droom voor nu is wel echt een mooi groot licht huis met voldoende speelruimte voor de kinderen, een grote gezamenlijke leefkeuken en een grote werkplek/fotostudio en opslagplaats voor mijn webshop.”

Wil je Mirjam volgen? Neem dan een kijkje op haar website: eengoedverhaal.nu/blog

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.