Stek Woon & Lifestyle Magazine

De urban eco tuin

De laatste jaren is de hoeveelheid luxe en comfort in de tuin tot een maximum gestegen. Als reactie hierop zien we nu het tegenovergestelde gebeuren: de luxe maakt steeds meer plaats voor de natuur. Dat levert groenrijke tuinen op met een sterke focus op duurzaamheid, die ook wel urban eco tuinen worden genoemd. We vertellen je hier hoe je zo’n tuin creëert.

In de urban eco tuin ligt de nadruk vooral op vele natuurlijke elementen en materialen. Maar dat niet alleen. Deze natuurlijke sfeer wordt gecombineerd met veel industriële invloeden. Zo zien we aarde, terracotta en hout vaak gemixt worden met materialen als roestig ijzerwerk, beton en zink. Dit levert een stoere, verweerde look op, waarin beschadigingen en rafelrandjes alleen maar toegejuicht worden: hoe meer, hoe beter.

tuinieren-kweken-moestuin-aarde-poten-groen-groenten-fruit

Tuinmeubelen

Bovengenoemde uitstraling komt vooral tot uiting in accessoires als potten, manden en vuurkorven, maar kan ook met tuinmeubelen gecreëerd worden. Vooral meubelen van steigerhout geven het gewenste effect. Dit stoere, grove hout is op zichzelf al een combinatie van natuur en industrie en past dus perfect in de urban eco tuin. Maar ook banken en tafels van pallets zijn enorm geschikt. Palletmeubels zijn kant en klaar te kopen, maar ook heel eenvoudig zelf in elkaar te zetten. Pallets zijn goedkoop te bestellen via sites als Marktplaats of zijn zelfs gratis af te halen op industrieterreinen. Naast de stoere, robuuste meubels van steigerhout en pallets komen we ook kleine, klassieke tuinsets en bistrosets van hout, zink en gietijzer veel tegen in de urban eco tuin.

Tuinkas

Moestuinieren wint de laatste jaren sterk aan populariteit. Met name vanwege het duurzame karakter is de trend ook in de urban eco tuin een geliefde bezigheid. De tuinkas is dan ook onlosmakelijk verbonden met deze tuinstijl. Tuinkassen zijn er in allerlei soorten en maten. Van enorme vrijstaande kassen, tot compacte muurkassen: voor iedere tuin is er een geschikt model. Hiermee voorzie jij jezelf het hele jaar door van groenten en kruiden om al je maaltijden een biologische touch te kunnen geven.

Meer informatie nodig over tuinstijlen en -inrichtingen? Breng een bezoek aan Fonteyn: de grootste tuinspecialist van Europa. Met een enorme showroom boordevol tuinproducten, demonstraties en testmodellen doe je hier altijd nieuwe ideeën op voor je eigen tuin.

kweken-moestuin-groen-groente-fruit-urban-farming

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.